Hvad betyder grøn levering egentligt?

Det fortæller vores bæredygtighedschef Catherine Löfquist om her og om nogle af de spændende miljøprojekter, som er i gang.

Landsväg med träd på vardera sida

Allerede i 2025 er målet, at vi kun skal benytte vedvarende energikilder i vores køretøjer og bygninger. Men hvilke udfordringer og muligheder er der egentligt, når man arbejder med at udskifte til fossilfrie køretøjer?  

- Tilgængelighed og pris på vedvarende energikilder er klart en udfordring. E-handlen og den sigende efterspørgsel efter hjemmelevering, stiller samtidig et krav til, at vi producere på en mere bæredygtig måde, siger Catherine Löfquist. 

Betydelse_gröna_leveranser_03

- Den digitale udvikling skaber mange nye muligheder, og får os til at tænke mere bæredygtigt, men vi ser også på, hvordan vi kan skabe nye samarbejder på tværs af brancher.  

Et godt eksempel på dette, er vores samarbejde med MAN og CPH Electric/Region Hovedstaden om at udvide antallet af el-varebiler til levering af pakker i København. også i Norge og Sverige samarbejder vi på tværs af brancher. I Sverige har vi indgået et samarbejde med Ragn-Sells, som omdanner affald til genbrug og ejendomsselskabet i Vasakronan under begrebet Älskade stad. Her leveres pakkerne med en specialbygget el-trailer, der så tager affald med tilbage. Vi startede i centrum af Stockholm men er nu udvidet til flere byer i Sverige. 

Hvad er det mest spændende projekt, som Bring arbejder på lige nu? 

- Det er udviklingen med el-køretøjer, hvor vi i løbet af efteråret vil kører mindre pakker hjem til modtagere i København og Århus med el-varebiler og cargocykler. Med andre ord kan vi tilbyde en grønnere levering hele vejen hjem.

Et andet interessant projekt er, at vi netop har installeret 1950 kvm solceller på vores nye logistikcenter i Greve, hvilket betyder at størstedelen af vores elforbrug vil komme fra solceller. 

Hvad betyder det egentligt, at vi "sammen kan gøre levering grønnere"? 

- med sammen mener vi, at alle må bidrage på den bedst mulige måde. I en leveringskæde er vi én af tre partnere. Både vores kunder og modtagere er også med til at skabe en mere bæredygtig leveringskæde. Vi må tage ansvar for at gøre leveringen så grøn som muligt, men det kræver også, at vores kunder og modtagere stiller krav og aktivt vælger mere bæredygtige alternativer. 

Når vi sammen gør dette, bliver der også lettere at stille krav til politikere og erhvervslivet, om at muliggøre en hurtigere konvertering til alternative brændstoffer f.eks. ved at forbedre tilgængeligheden.  

Hvis du skulle vælge et konkret miljøtip, hvad ville det være? 

- Husk, at det du spiser, også påvirker miljøet. Kødproduktion har en stor miljøpåvirkning - så hvorfor ikke starte med en kødfri dag om ugen? Eller måske mere?