Det fortæller vores bæredygtighedschef Catherine Löfquist om her og om nogle af de spændende miljøprojekter, som er i gang.
Publiceret2020-10-19Sidst opdateret2023-03-03
Allerede i 2025 er målet, at vi kun skal benytte vedvarende energikilder i vores køretøjer og bygninger. Men hvilke udfordringer og muligheder er der egentlig, når man arbejder med at omstille til fossilfrie køretøjer?
- Tilgængelighed og pris på vedvarende energikilder er klart en udfordring. E-handlen og den stigende efterspørgsel efter hjemmelevering, stiller samtidig krav til, at vi kan producere på en mere bæredygtig måde, siger Catherine Löfquist.
Catherine Löfquist
- Den digitale udvikling skaber mange nye muligheder, og får os til at tænke mere bæredygtigt, men vi ser også på, hvordan vi kan samarbejde på tværs af brancher.
Et godt eksempel på dette, er vores samarbejde med MAN og CPH Electric/Region Hovedstaden om at udvide antallet af el-varebiler til levering af pakker i København. Også i Norge og Sverige samarbejder vi på tværs af brancher. I Sverige har vi indgået et samarbejde med Ragn-Sells, Stockholms stad og Vasakronan under begrebet Älskade stad. Her leveres pakkerne med en specialbygget el-trailer, der så tager affald med tilbage. Vi startede i centrum af Stockholm men er nu udvidet til tre andre byer: Oslo, Malmö og Trondheim.
Hvad er det mest spændende projekt, i arbejder med i Bring lige nu?
- Vi arbejder med mange spændende projekter, især inden for elektrificering og elbiler. Specifikt kan vi nævne den investering, vi har foretaget i elvejsselskabet Elonroad i Sverige, der fremstiller trådløs opladning af køretøjer fra en skinne i vejen. Vi ser udviklingen af elektriske veje som et vigtigt puslespil i elektrificeringen af vores køretøjsflåde og også udviklingen af smartere stationær opladning. Vi ser derfor frem til det pilotprojekt, som vi vil gennemføre sammen med Elonroad, hvor vi tester trådløs opladning af lastbiler ved lastestationen på vores terminaler i Stockholm og Trondheim, siger Catherine.
Hvad betyder det egentligt, at vi "det er summen af alt, der betyder noget"?
- Med "summen af alt" mener vi, at alt det arbejde, der gøres for en grønnere hverdag, er medregnet og vigtig. For hvis alle bidrager og bare ændre en lille del af vores vaner, er vi kommet langt!! Vi skal tage ansvar for at leveringen sker så grøn som muligt, men det kræver også, at vores kunder og modtagere stiller krav og aktivt vælger et grønnere alternativ, forklarer Catherine.
Når vi gør dette sammen, vil det også være lettere at stille krav til politikere og erhvervslivet for at muliggøre en hurtigere omstilling til vedvarende brændstoffer.
Hvis du skulle vælge et konkret miljøtip, hvad ville det være?
- Husk, at det du spiser, også påvirker miljøet. Kødproduktion har en stor miljøpåvirkning - så hvorfor ikke starte med en kødfri dag om ugen? Eller måske mere?