Vores uinteressante vigtige leveringer

Vores uinteressante, men vildt vigtige leveringer

Vi arbejder hele tiden på at forbedre og udvide antallet af vores leverancer med eldrevne køretøjer. Men hvad betyder det helt konkret? Hvad er det vi rent faktisk gør?

Bringkurer leverer pakke
Publiceret 2022-04-25 Sidst opdateret 2023-09-06
Written by Nina Danielson-Kienast

Hvor spændende er det egentlig at tale om leveringer med el-biler? Hvis vi skal være ærlige, må vi desværre indrømme, at det ligger ret langt nede på interesseskalaen. Men det er vigtigt og gør en forskel. Både at tale om miljøhensyn i leveringssammenhænge og at gøre noget ved det, ved at arbejde aktivt for en omstilling.

For som logistikaktør kan vi ikke frasige os, at vi er en del af udfordringen miljøet stilles over for, der blandt andet skyldes den voksende e-handel og stigende antal leveringer. Men vi kan og vil være med til at løse problemet.

Så hvordan ser Brings miljøarbejde ud? Helt konkret. Jo, sådan her: Senest i 2025 skal alle vores danske leverancer være med fossilfrit brændstof. Et ambitiøst mål, men vi er godt på vej. I dag kan vi levere pakker med elbil til 1 mio. forbruger i Danmark og solceller på taget af vores terminal i Greve, producerer mere strøm end vi kan bruge i dagtimerne.

elbil oplades
Elbil oplades på en af ​​vores terminaler.

Vi sigter højt

Ok, det må være dødkedeligt at høre om alt, hvad vi gør for at omstille vores transport. Men lyt alligevel, for der er også vigtige ting, du kan påvirke gennem dine valg.

Vi sigter mod at blive den logistikaktør i Norden, der hurtigst omstiller til vedvarende energi, og som på andre måder er med til at drive udviklingen mod eldrevne leverancer. Vi gør det, fordi vi gerne vil, og fordi vi skal. Af hensyn til vores klima.

I 2021 lancerede vi for eksempel Shelfless – en fuldt integreret fulfilmentløsning med fuldautomatiske lagre i Oslo og Stockholm for webshops i Norden, der har kunder i Norge og Sverige og i September 2023 åbner vi også vores første Shelfless lager i Danmark.

Shelfless bidrager til at gøre vores leveringer endnu mere effektive, da vi på vores fulfilmentlager arbejder med optimeret lagerhåndtering. Derudover er emballagen fremstillet af genbrugsmaterialer, og pladsen i pakken udnyttes bedre. Vores lagre får også solceller på taget og anvender elektricitet fra vedvarende energikilder.

Øget fokus på elektriske køretøjer

I Bring har vi i flere år arbejdet på at udfase køretøjer som er drevne af fossile brændstoffer, og i dag har vi en af Nordens største flåder af el-køretøjer. Siden 2012 har vi reduceret vores CO2-udledning med 55 %, ved at optimere måden vi arbejder på, og en løbende udskiftning af fossile køretøjer.

I dag leverer vi CO2-frit med elbil fra vores terminaler i Greve og Taulov, til pakkeshops, pakkebokse, erhverv og direkte hjem til modtagere i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby, Dragør, på Samsø, Fredericia, Vejle, Kolding, Sjølund, Hejls – hvilket vil sige ca. en million danskere.

Vores bud- og ekspresservice kan desuden levere med cykler og el-køretøjer i både København og Århus.  

Men nu er det på tide at øge tempoet. Derfor har vi nu sat en stopper for indkøb af nye fossile køretøjer til distribution i byerne ved udgangen af 2022 og uden for byerne inden udgangen af 2023.

Vi har derfor et stort fokus på el- og opladningsinfrastruktur, for at være med og påvirke morgendagens leveringsløsninger.

På vores terminal i Greve oplades vores elbiler blandt andet med solcelleenergi i dagtimerne. Den el vi anvender, ud over det vi selv kan producere, er certificeret som "grøn strøm". Det betyder, at der bliver produceret vedvarende energi svarende til det elforbrug vi har.

Vi kan ikke garantere 100 %, at den el, der kommer ud af stikkontakten, er produceret af f.eks. vindmøller, da strømmen er blandet sammen, men det er en garanti for, at samme mængde el, som sendes ud i elnettet, kommer fra blandet andet vedvarende energi.

bestille_online.jpg
Folk, der bestiller online.

Vi stiller også krav til dig

Vi kan ikke bare læne os tilbage og nøjes. Vi kan og skal gøre mere. Samarbejdet med e-handlere, forskellige sektorer, politikere og andre instanser er vigtigt. Der er brug for alle, for at vi kan nå vores fælles miljømål.

Også dig. Ja, dig. Vi stiller lidt frækt også krav til dig. For det er først, når vi alle hjælper hinanden, at vi hurtigere kommer tættere på klimamålene. Så hvordan kan du skubbe omverdenen ind på rette spor? Jo, ved at du f.eks. vælger en leveringsvirksomhed som Bring, næste gang du køber noget på nettet. Ikke noget urimeligt krav, vel?

Del artikel