Miljørapporter fra Mybring bidrager til konkrete tiltag i Lyreco

Miljørapporter fra Mybring bidrager til konkrete tiltag hos Lyreco i Norge

Med digitale miljørapporter i Mybring kan man nemt, hurtigt og præcist se udledningsdata for alle sine forsendelser. Lyreco i Norge har man testet dette i en periode og er meget tilfredse med rapporterne.

Hovedlageret til Lyreco

Lyreco er en international forhandler af produkter inden for kontor og Facility. Kontorproduktkategorien er stort set alt, hvad man skal bruge på et (hjemme)kontor, og under Facility er der en række andre produkter, såsom rengøring, dagligvarer, kontorudstyr, møbler mm.  

Stor fordel med miljørapporter i udbud 

Lyreco er involveret i mange udbud, og i mange tilfælde indgås store kontrakter med en varighed på tre til fire år. Det er ofte offentlige virksomheder. De har høje og omfattende krav til miljø/bæredygtighedskvalificering af leverandører. 

For at imødekomme sådanne udbud er det helt essentielt at have et rapporteringssystem, der er tillidsvækkende. Lars Nesteng, der er ansvarlig for Supply Chain hos Lyreco i Norge, understreger, at Bring har et rigtig godt produkt på det område. 

Han fortæller, at Lyreco har sat sig et mål om at blive de bedste i branchen, og at de derfor er helt afhængige af at have en samarbejdspartner, der også tager miljø og bæredygtighed seriøst – en partner, der samtidig har både ressourcer og strategi til at være blandt de bedste i deres branche til dette. Det har Bring. Og det skal de være stolte af, siger Nesteng. 

Vi har jo haft vores egen udbudsrunde. Og der var Bring den store vinder til sidst.

Lars Nesteng, Head of supply hos Lyreco i Norge. 

Lars Nesteng_ Staples_Head of Supply.jpg
Lars Nesteng, Head of Supply hos Lyreco i Norge

Bring er nu Lyrecos hovedleverandør til distribution i Norge og Bring står for al distribution fra hovedlageret i Skjetten.

Lyreco er meget tilfreds med miljørapporterne i Mybring 

En række kunder hos Bring har over en længere periode testet miljørapporter i kundeportalen, Mybring. Lyreco i Norge er en af ​​dem. Fordel ved den nye digitale miljørapportløsning er, at den er hurtig, enkel og ikke mindst meget mere præcis end tilsvarende manuelle metoder. I rapporten finder du som er Bring parcels kunde i Danmark, Norge og Sverige, samt styk- og partigods kunde i Norge, data for dine forsendelsers drivhusgasudslip. Der er to forskellige rapporter:

  • Drivhusgasudslip på forsendelsesniveau 

  • Drivhusgasudslip pr. måned 

Nesteng fortæller, at Lyreco i Norge blandt andet har testet miljørapporterne, på baggrund af henvendelser fra kunder, som ønskede oversigt over deres udledning for det seneste år. Han understreger, at det er en stor fordel at man i miljørapporterne kan gå tilbage i tiden og se på, den udledning en specifik kunde har haft i forbindelse med deres leveringer.

Inne på lageret_Staples.jpg
Mange pakker skal ud fra lageret til Lyreco

Og Lyrecos kunder i Norge fik god værdi af miljørapporten.

- Miljørapporten blev taget rigtig godt imod af de kunder, der modtog informationen. De fik det også på en struktureret måde og i et meget letforståeligt layout. De var nok lidt overraskede over, at vi kunne præsentere det på det niveau, bekræfter Nesteng. 

En positiv overraskelse, er at jeg kan gå langt tilbage i tiden og udtage rapporter. Hvis jeg skal være ærlig, må jeg sige, at det havde jeg ikke forventet.

Lars Nesteng, Head of Supply i Lyreco i Norge

Nesteng fortæller også, at Lyreco nu aktitvt promoverer dette miljøværktøj til kunderne. 

Vi ser tydeligt potentiale for udledningsreduktion 

Miljørapporten i Mybring er udformet, så den meget tydeligt viser, hvor meget af transporten, der er elektrisk, og hvor meget der sker med fossile køretøjer. Så her bliver det meget tydeligt, hvor potentialet er for forbedringer. Nesteng bekræfter, at han bruger det som en "venlig påmindelse" eller opfordring til Bring om, at de skal blive endnu mere elektriske. - For det er både i Lyrecos og Brings interesse, at flere og flere leveringer er fossilfrie med el-lastbiler, el-varevogne og/eller med tog. 

Jeg har stor tro på, at Bring vil opnå den nødvendige hurtige omstilling til fossilfri, men det er vigtige spørgsmål, så vi kan ikke hvile nogen af ​​os.

Lars Nesteng hos Lyreco i Norge

Godt værktøj til bæredygtighedsrapporter og intern kommunikation 

Nesteng understreger også, at miljørapporterne i Mybring er en uvurderlig hjælp for det interne bæredygtighedsarbejde hos Lyreco i Norge. - Dataene herfra vil blive brugt i vores bæredygtighedsrapport, og som grundlag for løbende at kunne dokumentere status på området overfor medarbejdere i virksomheden og eksterne parter som kunder, leverandører og myndigheder. 

Vi overvejer at synliggøre den samlede udledning på vores intranet. Det ville være rart – så bliver dette gennmsigtigt for alle i virksomheden.

Lars Nesteng hos Lyreco i Norge

Dette er miljørapporter i Mybring

Kunderne kan selv hente rapporter, der viser klimaaftrykket af deres egne forsendelser. Du finder rapporterne i en særskilt Miljøkategori under rapporter. 

Kundens vigtigste behov er: 

  • At hente disse oplysninger sorteret efter individuelle kunder 

  • At hente totaler til intern rapportering, f.eks. ISO rapportering 

Vores udregninger er baseret på Greenhouse Gas Reporting Conversion Factors 

Del artikel