Sådan sælger du nemt brugt børnetøj

Er dit barn vokset ud af sit tøj? Med disse gode råd bliver det nemt at sælge og sende børnetøjet videre til den næste ejer.

Publiceret 16.08.2023 Sidst opdateret 13.10.2023

Alle, der har børn, ved, at de vokser hurtigt. For babyer tager det ofte kun få uger, før tøjet er for småt - og også større børn kan skifte flere størrelser på kort tid.

Det gør det ekstra smart at købe og sælge brugt børnetøj, især i de børnenes tidlige år. Ikke kun vil din pengepung være glad - genbrug af tøj er også en af de mest miljøvenlige ting, du kan gøre.

Med disse råd bliver du en mester i at sælge og sende brugt børnetøj.

 1. Tag gode billeder af tøjet

  Måden, du præsenterer tøjet på, har stor betydning for, om du får opmærksomhed på annoncen. Overvej om noget af tøjet bør stryges, og placér det i ryddelige og neutrale omgivelser med godt lys. Tag gerne billeder fra begge sider, og hvis der er skader på tøjet, skal du inkludere et nærbillede af det. Så undgår både du og køber overraskelser og misforståelser.

  folde tøj.jpg
  Sorter det tøj fra, der ikke længere passer.
 2. Skriv en god overskrift og beskrivelse

  Uanset om du sælger tøjet på Reshopper, DBA, Facebook Marketplace eller andre steder, er gode annoncebeskrivelser alfa og omega. Prøv at tænke over, hvad du selv ville søge efter, hvis du var på jagt efter det, du sælger. Det kan være en god idé at inkludere størrelsen i overskriften, da dette er søgbart. Det samme gælder, hvis tøjet er fra et kvalitetsmærke, som mange kan være interesserede i. Beskriv farven og standen på tøjet - og vær åben om eventuelle skader.

 3. Lav samlepakker

  I modsætning til andre typer af brugtannoncer, hvor det normalt er smartest at lave en annonce for hvert enkelt stykke, kan det være en god idé at lave samlepakker af børnetøj i samme størrelse. Tænk gerne i kategorier - som f.eks. "Uldtøj i størrelse 104". Undtagelsen er overtøj og andre stykker tøj med en høj indkøbspris. Disse kan sagtens stå alene. Mange forældre har ikke lyst til at handle hos 10 forskellige sælgere, så dét at du har samlet varerne i en pakke, gør dig ekstra attraktiv for en køber.

 4. Find den rette pris

  Når det kommer til børnetøj, er det købers marked, så sæt ikke prisen for højt. Tjek lignende annoncer og hold dig i samme prisleje. Hvis du har tid til at vente på en køber, behøver du dog ikke starte for lavt eller hurtigt sænke prisen. Husk også, at efterspørgslen varierer med sæsonen, så det kan være smart at vælge det rette tidspunkt at lægge annoncen op. Lægger du flyverdragten op i juni, kommer den til at ligge længe.

  børn med efterårstøj.jpg
  Ny sæson betyder nyt tøj.
 5. Køb kvalitetsmærker

  Dette råd kan virke malplaceret her - men hvis du køber tøj og sko fra kvalitetsmærker, øger du chancerne for at sælge det videre. Det skyldes både, at de ofte har bedre kvalitet og dermed holder sig pænere - og at folk ofte søger efter bestemte mærker for at gøre gode brugtkøb.

 6. Send pakken med Bring

  Mange køber og sælger brugt børnetøj i deres lokale område. Men hvis den nye ejer bor langt væk, er det heldigvis nemt at sende tøjet med Bring.

  Vi har samarbejder med mange genbrugsplatforme i Danmark, som bl.a. Reshopper og Trendsales. Hvis du tilbyder at kunden kan få varen leveret, kan de betale for forsendelsen sammen med deres varer.

  Det eneste du skal gøre, er at finde passende emballage, måske har du noget fra før som kan bruges igen? Derefter, får du gennem platformen en Bring Label free kode tilsendt, som skal skrives på pakken, og indleveres i din nærmeste pakkeshop. Så nemt kan det gøres, og tøjet er på vej til sin nye ejer.

Del artikel