Hjemmelavet el

Hjemmelavet el

Nyt solcelleanlæg er kommet på plads på logistikcenteret i Greve.

Solpaneler i Greve
Publiceret 2020-10-19 Sidst opdateret 2024-03-08

1950 kvm med solceller 

Et fladt, lyst tag er optimalt for produktion af solenergi, i september 2020 fik vi installeret solcellepaneler svarende til 1950 kvm på taget af vores nye logistikcenter i Greve syd for København. Med maksimal kapacitet vil solcellerne kunne generere cirka 300.000 KWh om året sammenlignet med en husstands gennemsnitligt elforbrug på 4500 kWh pr. år. 

På solrige dage forventes det daglige energiforbrug primært at komme fra solenergi.

Den rigtige retning mod vores miljømål for 2025 

- Det at det er lykkes os at producere vores egen elektricitet ved hjælp af solceller, føles helt rigtigt for fremtiden og er et stort skridt i den rigtige retning mod vores mål om udelukkende at  alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele Danmark i 2025. Vi er derfor stolte af, at vores fysiske rammer også matcher vores miljøambition, fortæller Per Buus, Salgsdirektør, Bring i Danmark.

Solcelleanlægget på taget af Brings logistikcenter i Greve
Solcelleanlægget på taget af Brings logistikcenter i Greve

Terminal i Greve tilpasset fremtidens e-handel 

Det nye logistikcenter i Greve, har en markant miljøprofil. Selve placeringen har været nøje udvalgt både i forhold til tilkørsel og levering af pakker. men med den centrale placering er der blevet kortere ud til modtagerne, hvilket har reduceret antallet af kørte kilometer.

Der er også gjort flere tiltag for at reducere miljøpåvirkning. Al belysning i bygningen er LED og styres automatisk ud fra mængden af dagslys. Alle døre til området hvor pakkerne lastes på biler, er automatiske så vejrforseglingen startes før dørene åbnes. Alt for at spare på energien. Lasteområdet er også udstyret med el-ladestandere, så vi bedre kan skabe et godt flow i antallet af el-varebiler på gaden.

Brings nye grønnere logistikcenter i Greve
Brings nye logistikcenter i Greve

Fakta om solceller

  • En solcelle omdanner sollys til energi og således ikke solens stråler, derfor produceres der også energi når det er overskyet. 
  • En solcelle består af halvledere (silicium) som fungerer som dioder.
  • Når solens stråler rammer disse dioder, opstår der en elektrisk strøm.  
  • Hver enkelt celle giver anledning til en forholdsvis lav spænding, derfor er solcellerne forbundet i serie af flere solceller.  
  • For at strømmen kan bruges i f.eks. en stikkontakt skal den omdannes til vekselstrøm. Det sker ved hjælp af en net-inverter, der forbundet til det almindelige energisystem.