Smarte tips, til dig som vil sælge brugt

Smarte tips, til dig som vil sælge brugt

Tid til en oprydning? Sådan bliver dine brugte ting solgt hurtigere – og nemt sendt videre til deres nye hjem.

Publiceret 09.03.2023 Sidst opdateret 09.03.2023
Written by Nina Danielson-Kienast

Er loft, skuffer og skabe ved at være fyldt op med ting, du faktisk ikke har brug for længere? Så kan det være en god idé at give dem et nyt liv hos en ny ejer. 

Du får ikke bare ryddet op, du kan også tjene lidt – og så er genbrug også noget af det bedste, du kan gøre for planeten. Win-win med andre ord! 

Der findes flere steder, hvor du kan sælge brugte ting på nettet, som Reshopper, Trendsales, Tradera, og forskellige Facebook-grupper. Uanset hvor du lægger dine salgsannoncer ud, giver vi dig her nogle gode råd, der øger chancerne for, at dine ting bliver solgt hurtigere – og som får dem nemt videre til deres næste ejer. 

1. Skriv en god annoncetekst 

Hvad søger folk mon på, når de leder efter det, du sælger? Sæt dig ind i køberens tankegang, søg efter lignende genstande, og se antal resultater på forskellige ord. Vælg de mest brugte ord i overskriften – de er nemlig søgbare. Hvis det er et kvalitetsmærke, er det relevant at have varemærket med. 

Lav en uddybende beskrivelse af den genstand, du vil sælge, og husk at oplyse størrelse eller mål. Det sparer dig for mange spørgsmål! Vær åben om genstandens alder og evt. fejl og mangler, og fortæl gerne, hvorfor du vil sælge genstanden. Det skaber tillid hos køberen. 

Skriv også, om du er villig til at sende genstanden – og hvem der i så fald betaler fragten. 

2. Tag gode billeder 

Øg chancerne for hurtigere salg ved at tage gode billeder af det, du vil sælge. Gør genstanden ordentligt ren – hvis det er tøj, kan det være en god idé at stryge det. Hvis du sælger tøj til voksne, er det smart, at billedet viser en person med tøjet på. 

Placer genstanden i ryddelige omgivelser og godt lys. Tag evt. billeder fra forskellige vinkler, og hvis genstanden har fejl eller skader, er det en god idé at tage et nærbillede af dem. Så undgår både du og køberen overraskelser. 

saelge-brukte-ting.jpg
Øg chancerne for hurtigere salg ved at tage gode billeder af det, du vil sælge.

3. Sæt prisen rigtigt 

Hvis du sætter prisen for højt på det, du vil sælge, bliver det ikke solgt – så enkelt er det. Kig på lignende annoncer, og læg dig på et tilsvarende prisniveau – eller lavere, hvis du vil have tingene hurtigt ud af huset. Husk imidlertid, at det tager længere tid at sælge nogle genstande end andre. Hvis du har tid til at vente, behøver du derfor ikke at sætte prisen ned med det samme, hvis der ikke er nogen fortjeneste for dig. Det gælder især, hvis det er typiske sæsonvarer, du sælger. Markedet for skistøvler er ikke så stort om sommeren, men blomstrer typisk op når behovet hos kunderne opstår. 

4. Opret én annonce for hver genstand 

Hvis du har flere ting, du gerne vil sælge, bør du oprette én annonce for hver genstand. Det er mere overskueligt for køberen og gør, at genstandene ikke forsvinder mellem hinanden. I nogle tilfælde kan det imidlertid være smart at lave samlepakker. Det gælder især for børnetøj. 

5. Svar hurtigt på henvendelser 

Når du sælger brugte ting, skal du være tilgængelig. Aktivér push-beskeder, og svar hurtigt på de henvendelser, du får. Køberen kontakter ofte mere end én sælger, og så kan du gå glip af et salg, hvis du ikke er hurtig nok til at reagere. 

6. Vælg en forsendelse, der passer 

Bor genstandens nye ejer langt væk? Heldigvis er det nemt at sende mange brugte ting med Bring på sikker vis. Pak forsendelsen godt ind, så den tåler rejsen til sit nye hjem. Du behøver slet ikke at bruge ny emballage – der er store chancer for, at du allerede har noget liggende, som du kan bruge. 

Del artikel