7 gode grunde til at vælge Bring

Bring som partner indenfor logistik og transport

Vores koncern Posten Bring AS arbejder målrettet på at reducere sit klimaaftryk. Siden 2012 har vi mere end halveret vores CO2-udledning og målet i Danmark er, at alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele Danmark i 2025. Læs mere om Bring som partner og vores arbejde med bæredygtighed og miljø.

Bring medarbejder med pakke under armen.

Sammen arbejder vores koncern konstant på forretningsudvikling for at fremme langsigtet bæredygtighed og ressourceeffektivitet.

Vi arbejder hårdt på at minimere vores CO2-udledning

- Vi ved godt, at vi er en del af problemet, da transportbranchen står for 30 procent af CO2-udledningen i Danmark. Men det betyder også, at vi kan være en vigtig del af løsningen, og det er et ansvar, vi gerne vil påtage os. Når du vælger Bring, træffer du et aktivt valg, du vælger en transportleverandør, der arbejder målrettet på at reducere sin CO2-udledning, siger Catherine Löfquist, bæredygtighedschef hos Bring.

At vælge transport- og leveringsmuligheder, der er drevet af vedvarende brændstoffer, er ikke kun vigtigt for vores planet – det er også noget, som en stigende andel af alle, der handler online, ønsker, eller endda antager, når de leverer. Vores koncern Posten Bring AS arbejder kontinuerligt og målrettet på at reducere sin påvirkning af klimaet og siden 2012 har vi reduceret vores CO2-udledning med 62%.

I Danmark har vi som mål at alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele landet i 2025. Denne overgang er afgørende for, at vi kan være et relevant alternativ for nutidens forbrugere, som i stigende grad ønsker, at deres pakker leveres med fossilfri brændstoffer . Med Bring som leveringspartner og vores API'er kan du derfor ved kassen gøre det synligt, at din webshop leverer med fossilfri brændstoffer.

Vidste du i øvrigt, at vi tilbyder dig som kunde klima- og miljørapporter via vores selvbetjeningsløsning Mybring? Rapporterne giver dig et overblik over, hvordan klimaaftrykket på dine forsendelser ser ud, hvilket giver dig mulighed for nemt at hente data til dine kunder eller til intern ISO-rapportering. Det giver dig også mulighed for at se, hvor i logistikflowet du skal vælge mere bæredygtige løsninger, og om dine tiltag rent faktisk har nogen effekt.

Hvorfor skal du vælge Bring som partner?

Med vores omfattende transportnetværk bliver det nemt for dig at sælge og transportere din wvarer i hele Norden. Vi stræber efter at blive den logistikleverandør, der genererer mindst CO2-udledning, ved at implementere leveringsmetoder med fossilfrie brændstoffer, nye teknologier og fremragende partnerskaber.

Med vores omfattende brancheerfaring og services, der er præget af enkelhed, smidighed og fleksibilitet (for både dig og dine kunder), tilbyder vi som leveringspartner en række leveringsmuligheder, skræddersyet til at imødekomme dine kunders specifikke behov. Nedenfor finder du de mest fremtrædende årsager til at vælge Bring som leveringspartner med hensyn til miljø og klima.

1. Vi udfaser køretøjer drevet af fossile brændstoffer

Vi arbejder konstant på at udfase køretøjer drevet af fossile brændstoffer såsom diesel. Fra udgangen af ​​2023 vil koncernen derfor ikke købe køretøjer drevet af fossile brændstoffer. I samarbejde med andre bilproducenter tester og udvikler vi også nye køretøjer, og i 2022 satte Bring og Einride eksempelvis syv tunge el-lastbiler i regulær drift. 

Koncernen har også testet flydende biogas i den almindelige trafik mellem byerne og har nu 1 biogasdrevet lastbil i drift i Danmark, og 65 lastbiler i bestilling på koncernniveau. 

2. Vores nye koncepter til at reducere Co2-udledning

Vi skifter til fossilfrie brændstoffer. I Danmark har vi blandt andet 12 elcykler som primært bruges til last mile leveringer i storbyerne. I alt har vi 37 eldrevne køretøjer i Danmark, som når ud til over 1 million danskere. I løbet af 2023 har vi arbejdet aktivt på at øge andelen af ​​køretøjer, der er drevet af el, og alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele landet i 2025.

I Danmark anvender vi Nærboks’ store pakkeboksnetværk, hvor vi i Sverige og Norge har eget pakkeboksnetværk. En løsning som er både god for miljøet og forbrugerne. Med det store antal pakkebokse, skal forbrugerne ikke langt for at hente deres pakke, og kan nemt tage cyklen eller gå derhen. 

3. Mere og mere på skinner 

Posten Bring AS er en af Nordens største togbrugere og vi transporterer stadig mere gods via jernbanen, både i Sverige og Norge. Desuden har vi i koncernen være med til at etablere en togforbindelse mellem det sydlige Sverige og Oslo. I 2021 øgede vi brugen af ​​tog med 6,9 %, hvilket betyder, at vi flyttede 8427 lastbiler fra vej til skinner og 23 færre lastbiler er på vejene hver dag. I 2022 holdt vi samme niveau. Vi er også begyndt at bruge flere modulvogntog, ekstra lange vogntog, hvilket mindsker behovet for lastbiler på vejene.

4. Smartere løsninger til mere effektiv transport

Vi har også gjort en stor indsats for at skabe en bedre ruteplanlægning, samt sikre, at vi har flere medarbejdere under samme tag på vores store og moderne terminaler. Det har betydet, at antallet af kørte kilometer er reducert. Herudover bruger vi smarte pallereoler fra "SpaceInvader", som kan dobbeltstables, og dermed minimere mængden af luft under transport.

5. Vores energiforbrug og brug af solenergi

Vi har et omfattende nordisk netværk med store og moderne terminaler i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Tolv af disse har solpaneler, der producerer vedvarende energi. Vores terminal i Greve producerer årligt 330.000kWh, og vores nye terminal i Køge vil producere 250.000 kWh om året.

Vores koncern køber også en oprindelsesgaranti for alt elforbrug i Danmark, Norge og Sverige. Derudover udvikles der nu en omfattende ladeinfrastruktur, der skal sikre, at både egne og lejede køretøjer har tilstrækkelig adgang til ren el. 

Udover dette blev vi partner i Elonroad - en virksomhed, der fremstiller el-veje. Ved opladning gennem en skinne i jorden tester vi kabelfri opladning på terminaler i Trondheim og planlægger en test i Sverige i 2023.

6. Vores cirkulære løsninger

Flere af de innovative og spændende løsninger, som vi tester og arbejder med, handler om genbrug og cirkulære løsninger. Lige nu tester vi genbrugsemballage i Repost-projektet. 

I Norge genbruger vi et stigende antal dæk, ved at sætte nyt gummi på den eksisterende dækstamme. Denne regummiering sparede miljøet for 67 tons råmateriale i 2021. 

Og ved hjælp af 3D-printere på enkelte terminaler i Norge, kan vi fremstille reservedele  lokalt, som reducerer både reparationstid, transport og materialeforbrug. 

7. Eksterne samarbejder for et bedre miljø

Vi deltager i flere forskellige projekter for at øge forandringstempoet i logistiksektoren. I Danmark er vi blandet andet med i netærksgruppen, Copenhagen Electric som er faciliteret af Region Hovedstaden. Copenhagen Electrics primære opgave er at fungere som videnscenter og sparringspartner og de faciliterer indsatsen for den grønne omstilling til e-mobilitet. 

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsarbejde?

Vores mål er, at alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele landet i 2025. Vi er dog overbeviste om, at en bæredygtig forsyningskæde ikke kan skabes alene. Ved at inspirere andre aktører i branchen til at reducere klimapåvirkningen og forme en fremtid, hvor bæredygtighed er en integreret del af enhver levering, kan vi sammen gøre en forskel.

Del artikel