Vi er nu Co2-fri i store dele af Danmark

Vi leverer nu Co2-frit i store dele af Danmark

Fra 1. oktober 2021 kører vores pakke- og hjemmeleveringer Co2-frit i Københavnsområdet og på Samsø. I 2022 har vi tilføjet Århusområdet og Trekantområdet. Brugen af ​​eldrevne køretøjer og cykler i vores flåde er stigende og er et stort og vigtigt skridt for at nå vores ambitiøse miljømål.

Bring cykelbud i København
Publiceret 29.09.2021 Sidst opdateret 08.03.2024

Over 800.000 privatforbrugere og mange erhverv kan nu modtage deres pakker med et cykelbud eller eldrevet køretøj i flere danske områder. Nu vil vores pakke- og hjemmeleveringer til private og virksomheder ske Co2-frit i følgende områder: København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby, Dragør, Århus, Fredericia, Vejle, Kolding, Sjølund og Hejls. Dette gælder både dag- og aftenleveringer.

De nye leveringer gælder for alle pakkeleveringer under 35 kg, undtaget paller. 

Vores overordnede miljømål er, at alle vores leveringer med varebiler skal være 100 % elektriske på last mile i hele Danmark i 2025. Det er et ambitiøst mål, men vi er allerede godt på vej i hele Norden. Sidste år kom Københavns kommune med et nyt budgetforlig for 2022, hvor de fremmer den grønne omstilling. Derfor er vi meget stolte over at kunne præstere at omstille vores flåde i København til Co2-fri køretøjer.

- Dette er for os, endnu et skridt i den rigtige retning. Samtidig med at vi nærmer os vores egne miljømål og bidrager til et bedre miljø i vores storbyer, kan vi fortsat imødekomme de stadig stigende miljøkrav, som nutidens kunder og forbrugere stiller, siger Catherine Löfquist, bæredygtighedchef i Bring.

Catherine Löfquist, bæredygtighedchef i Bring
Catherine Löfquist

Med denne omstilling, bliver vores kunders leveringer til modtagere i store dele af Danmark Co2-frie, og dermed mere bæredygtige. På den måde gør vi det lettere for vores kunder at omstille sig og bidrage til at gøre en positiv forskel. Det kan være en kompleks opgave, men det er de små skridt der i sidste ende kan gøre en stor forskel. Især for erhvervsdrivende, der viser at de lytter til forbrugernes ønsker og behov. 

Lige så hurtigt - på brændstoffer med mindre emissioner

Leveringerne sker lige så hurtigt som før, den eneste forskel er, at det nu sker med cykel eller et eldrevet køretøj, som påvirker miljøet i langt mindre grad. Vi har i mange år arbejdet med forskellige tiltag for at reducere miljøpåvirkningen og har siden 2008 formået at reducere vores kuldioxidemissioner med 50%.

- Vi opererer i en branche, der er en stor del af problemet, men det betyder også, at vi kan være en del af løsningen. Ved at turde udfordre os selv, være åbne over for ny teknologi, nye løsninger og samtidig  hjælpe vores kunder til at stille højere krav, er vi overbeviste om, at vi kan få en mere bæredygtig leveringskæde. Sammen med både vores kunder og modtagere kan vi gøre leveringen med mindre påvirkning af miljøet, siger Catherine.

Vi leverer per juni 2022 Co2 frit i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby, Dragør, Århus, Fredericia, Vejle, Kolding, Sjølund og Hejls, pr juni 2022.

FAKTA

Vores nuværende flåde af el-køretøjer ser således ud:

  • 3 Man e-TGE
  • 11 Maxus E-Deliver 9
  • 12 elcykler model Kettler Cargoline
  • 8 Mercedes E-sprinter
  • 1 Nissan E-NV 200
  • 1 Peugeot E-expert
  • 1 Iveco biogasdrevet lastbil
Del artikel