Vores uinteressante vigtige grønne leveringer

Vores uinteressante, men vildt vigtige grønne leveringer

Vi arbejder hele tiden på at forbedre og udvide antallet af vores fossilfrie leveringer. Men hvad betyder det helt konkret? Er det bare en samling fancy ord, eller hvad er det, vi rent faktisk gør?

Bringkurer leverer pakke
Af Nina Danielson-Kienast

Hvor spændende er det egentlig at tale om fossilfrie leveringer? Hvis vi skal være ærlige, må vi desværre indrømme, at det ligger ret langt nede på interesseskalaen. Men det er vigtigt og gør en forskel. Både at tale om bæredygtighed i leveringssammenhænge og gøre noget ved det, ved at arbejde aktivt for en grøn omstilling.

For som logistikaktør kan vi ikke frasige os, at vi er en del af miljøproblemet, der blandt andet skyldes den voksende e-handel og stigende antal leveringer. Men vi kan og vil være med til at løse problemet. Så hvordan ser Brings arbejde med bæredygtighed ud? Helt konkret. Jo, sådan her: Senest i 2025 skal alle vores køretøjer og terminaler være 100 % fossilfri i hele Danmark. Et ambitiøst mål, men vi er godt på vej. I dag kan vi levere pakker med elbil fra vores terminaler til over 1 mio. forbruger i Danmark og solceller på taget af vores terminal i Greve, producerer mere strøm end vi kan bruge i dagtimerne.   

bringbil_laddas_på_terminal

Vi sigter højt

Ok, det må være dødkedeligt at høre om alt, hvad vi gør i bæredygtighedens navn. Men lyt alligevel, for det er vigtige ting, du faktisk kan påvirke gennem dine valg.

Vi sigter mod at blive den grønneste logistikaktør i Norden. Den, der hurtigst omstiller til vedvarende energi, og som på andre måder er med til at drive udviklingen mod mere bæredygtige leverancer. Vi gør det, fordi vi gerne vil, og fordi vi skal. Af hensyn til vores klima.

I 2021 lancerede vi for eksempel Shelfless – en fuldt integreret fulfilmentløsning med fuldautomatiske lagre i Oslo og Stockholm for netbutikker i Norden, der har kunder i Norge og Sverige og i 2023 åbner vi også i Danmark.  Shelfless bidrager til at gøre vores leveringer endnu grønnere, da vi på vores fulfilmentlager arbejder med effektiv og optimeret lagerhåndtering. Derudover er emballeringen bæredygtig, da den er af genbrugsmateriale, og pladsen i pakken udnyttes bedre. Vores lagre får også solceller på taget og anvender grøn elektricitet. 

 

Øget fokus på elektriske køretøjer

I Bring har vi i flere år arbejdet på at udfase fossile køretøjer, og i dag har vi en af Nordens største flåder af el-køretøjer. Siden 2012 har vi reduceret vores CO2-udledning med 51 %, ved at optimere måden vi arbejder på og omstille til fossilfrie køretøjer.

I dag leverer vi CO2-frit med elbil fra vores terminaler i Greve og Taulov, til pakkeshops, pakkebokse, erhverv og direkte hjem til modtagere i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby, Dragør, på Samsø, Fredericia, Vejle, Kolding, Sjølund, Hejls – hvilket vil sige ca. en million danskere. Vi kan også levere udledningsfrit med vores kurerservice i både København og Århus med el-køretøjer og cykel. 

Men nu er det på tide at øge tempoet for den grønne omstilling. Derfor har vi nu sat en stopper for indkøb af nye fossile køretøjer til distribution i byerne inden 2022 og uden for byerne i 2023.

Vi har derfor et stort fokus på el- og opladningsinfrastruktur. For at være med og påvirke morgendagens bæredygtige leveringsløsninger. På vores terminal i Greve oplades vores elbiler blandt andet med solcelle energi i dagtimerne. Den el vi anvender, ud over det vi selv kan producere, køber vi certifikater for grøn strøm. Det betyder, at der bliver produceret vedvarende energi svarende til det elforbrug vi har. Vi kan ikke garantere 100 %, at den el, der kommer ud af stikkontakten, er produceret af f.eks. vindmøller, da strømmen er blandet sammen, men det er en garanti for, at samme mængde el, som sendes ud i elnettet, kommer fra blandet andet vedvarende energi.

beställa_på_nätet

Vi stiller krav til dig


Men vi kan ikke bare læne os tilbage og nøjes med det. Vi kan og skal gøre mere. Samarbejdet med e-handlere, forskellige sektorer, politikere og teknikere er vigtigt. Der er brug for alle, for at vi kan nå vores fælles miljømål. Også dig. Ja, dig. Vi stiller lidt frækt også krav til dig. For det er først, når vi alle hjælpes ad, at en helt grøn leveringskæde kan blive til virkelighed. Så hvordan kan du skubbe omverdenen ind på et bæredygtigt spor? Jo, ved at du f.eks. vælger en grønnere leveringsvirksomhed som Bring, næste gang du køber noget på nettet. Ikke noget urimeligt krav, vel?

Del artikel