Vi er nu Co2-fri i København

Vi er nu Co2-fri i København

Fra 1. oktober 2021 køre vores pakke- og hjemmeleveringer Co2-frit i Københavnsområdet*. Brugen af ​​eldrevet køretøjer og cykler i vores vognpark er stigende og er et stort og vigtigt skridt for at nå vores ambitiøse miljømål.

Næsten 800.000 forbrugere og flere erhvervsvirksomheder kan nu se frem til at modtage deres pakke med et cykelbud eller eldrevet køretøj i Københavnsområdet*. Indtil nu, har vi leveret Co2-frit på vores aftenleveringer i København, samt lavet test i mindre skala på vores leveringer i dagtimerne. Men nu vil vores pakke- og hjemmeleveringer til private og erhvervsvirksomheder, ske Co2-frit i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby og Dragør, både dag og aften. De nye, grønnere leveringer gælder for alle pakkeleveringer under 35 kg , undtagen paller. 

Vores overordnede miljømål er, at inden 2025 vil vi kun bruge vedvarende energi til vores køretøjer og bygninger. Det er et ambitiøst mål, men vi er allerede godt på vej i hele Norden. For nylig kom Københavns kommune med et nyt budgetforlig for 2022, hvor de fremmer den grønne omstilling. Derfor er vi meget stolte over at kunne præsentere, at vi nu omstiller vores vognpark i Københavnsområdet til Co2-fri køretøjer.

- Dette er for os, endnu et skridt i den rigtige retning. Samtidig med at vi nærmer os vores egne miljømål og bidrager til et bedre miljø i vores storbyer, kan vi fortsat imødekomme de stadig stigende miljøkrav, som nutidens kunder og forbrugere stiller, siger Catherine Löfquist, bæredygtighedchef i Bring.

Catherine Löfquist, bæredygtighedchef i Bring
Catherine Löfquist

Med denne omstilling, bliver vores kunders leveringer til modtagere i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby og Dragør Co2-fri, og dermed mere bæredygtige. På den måde gør vi det lettere for vores kunder at omstille sig og agere grønnere. Det kan være en kompleks opgave at arbejde sig henimod at blive mere bæredygtig, men det er de små skridt, der i sidste ende kan gøre en stor forskel. Såsom at tilbyde sine kunder grønnere leveringer.

Lige så hurtigt - bare grønnere

Leveringerne sker lige så hurtigt som før, den eneste forskel er, at det nu sker med cykel eller et eldrevet køretøj, som påvirker miljøet i langt mindre grad. Vi har i mange år arbejdet med forskellige tiltag for at reducere miljøpåvirkningen og har siden 2008 formået at reducere vores kuldioxidemissioner med 50%.

- Vi opererer i en branche, der er en stor del af problemet, men det betyder også, at vi kan være en del af løsningen. Ved at turde udfordre os selv, være åbne over for ny teknologi, nye løsninger og samtidig  hjælpe vores kunder til at stille højere krav, er vi overbeviste om, at vi kan få en mere bæredygtig leveringskæde. Sammen med både vores kunder og modtagere kan vi gøre leveringen grønnere, siger Catherine.

 

*København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby og Dragør

FAKTA

Fra 1. oktober vil vores vogenpark, udover eksisterende 4 stk MAN e-TGE, blive udvidet med: 

  • 12 elcykler model Kettler Cargoline
  • 6 Maxus E-Deliver 9
  • 5 Mercedes E-sprinter
  • 1 Mercedes E-vito
  • 1 Peugeot E-expert
29.09.2021