Hente selv-løsninger og virtuelle butikker

Trends i e-handelsverdenen

IKEA og Nordstroms hente selv-løsninger

IKEA tester afhentningsstationer for netkøb to steder i Canada. Stationer bliver betydeligt mindre end et normalt IKEA-varehus. Her vil man kunne bestille på computer, og der vil være et mindre sortiment på stedet.

I Sverige, nærmere betegnet i Västerås og Malmö, afprøver IKEA i øjeblikket afhentning af online-køb i tilknytning til de lokale IKEA-varehuse. Det er en mere klassisk variant af ”Click & Collect”-modellen, som er i vækst verden over. Valgfrihed!

Amerikanske Nordstrom var hurtigt ude med ”Click & Collect”. Nu går de skridtet videre og lancerer en ny mulighed for deres superstressede kunder, nemlig at afhente bestilte varer på fortovet ud for butikkerne. Hver bestilling får tilknyttet et telefonnummer. Man ringer op og beder Nordstrom om at komme direkte ud til bilen med bestillingen. Service!

Virtuelle butikker i lufthavnen

Arlanda har testet virtuelle butikker gennem de seneste måneder, og nu åbner Royal Design tre enheder rundt om i lufthavnen. Forbrugere og rejsende får adgang til hele Royal Designs sortiment på over 30.000 produkter i den nye virtuelle butik. Det er en effektiv måde for en overfyldt lufthavn at få plads til flere varemærker og muligheder.

Fødevarer på nettet

Fødevarer er i vækst på nettet - har I hørt det før? Og der er mere at komme efter! Svensk Digital Handel og dets kvartalsrapport "D-food Index" kan berette om fortsat god stigningstakst for fødevaresegmentet. Væksten var på 46 % i første halvår af 2015, og intet tyder på, at den aftager i nærmeste fremtid. Det er stadig først og fremmest "løssalget", der driver væksten.

ICA Online's e-handelssatsning har tilsyneladende fungeret godt i testperioden. Næste trin er klar til efteråret. Her skal flere butikker kunne bruge et koncept, hvor kunderne bestiller maden online og kan afhente den ved ICA-butikken uden at skulle forlade bilen.

Hurtig levering!

Britiske Argos har indledt et samarbejde med Sainsbury og åbner ti digitale butikker tilsluttet eksisterende fysiske butikker. Det skal være en salgskanal for tusindvis af non-food produkter til afhentning eller levering inden for 24 timer. Det nye koncept giver Sainsbury's kunder adgang til tusindvis af nye produkter med mulighed for hurtig levering.

Amazon følger op på sin succes-satsning med medlemsklubben Prime og samme-dag-levering. Konceptet udbredes nu til yderligere 14 byer i USA. Sideløbende starter konceptet "Prime Now" med levering inden for 1 time i storbyerne.

Danske forbrugeres forventninger

Danske forbrugere forventer samme service og muligheder online og offline, viser FDIH's seneste undersøgelse. Næsten halvdelen af dem, der har deltaget i FDIH's e-handelsanalyse, ønsker at kunne gøre reklamationer, bytte og returnere onlinekøb i fysiske butikker, og her er der ikke noget forskel mellem de forskellige aldersgrupper.

Kreativ aftale

SodaStream og Hemglass? Ja, de indgår et samarbejder og tilbyder SodaStream-brugerne mulighed for at bytte kulsyrepatroner via Hemglass-bilerne. En ny salgskanal og et højt serviceniveau som skal forenkle forbrugernes hverdag. Og en kreativ løsning for udnyttelse af eksisterende logistikflow - månedens bedste!

/Jesper Svensson, Bring

Her finder du mere interessant læsning!

Levering fra netbutikken indenfor en time
E-handelsrapporten 2015