Hvor vil du logge ind?


Vi bygger Norges største fulfilmentlager til netbutikker - Shelfless

E-handel er vokset kraftigt det seneste år, og kundernes forventninger til kortere leveringstider er stigende. Derfor har vi valgt at investere kraftigt i en fullserviceløsning med lager, afhentning og levering til netbutikker. Dette vil styrke vores konkurrenceevne med en hurtigere, mere bæredygtig og omkostningseffektiv logistikkæde, fra bestilling til levering.

Gunnar Henriksen

Vi har valgt at kalde vores nye fulfilmenttjeneste ”Shelfless”. Satsningen starter i Norge med et 36.000 m2 stort e-handelslager i Berger nord for Oslo, men er en del af en større nordisk offensiv, for at kunne tilbyde vores kunder en mere komplet e-handelsløsning i Norden. 

Vi kan til at begynde med tilbyde et satellitlager i Norge for vores kunder, der ønsker at komme tættere på de norske modtagere. På længere sigt vil vi implementere samme lagerløsning i hele Norden.

Fulfilmentsatsningen vil styrke vores kunders konkurrenceevne og sikre, at de står stærkt i kampen mod internationale e-handelsgiganter.

Gunnar Henriksen, fungerende koncerndirektør for E-handel og logistik hos Bring

- Der ligger store ambitioner bag fulfilmentsatsningen, og målet er at styrke vores kunders konkurrenceevne. Den fuldautomatiske lagerløsning kombineret med vores fleksible leveringstjenester styrker kundeoplevelsen, reducerer leveringstiden og forbedrer netbutikkernes leveringskvalitet, siger Gunnar. 

Fra klik til levering på den halve tid 

På det nye fulfilmentlager i Berger vil nye digitale løsninger og automatiserede processer sørge for al logistik, fra kunderne klikker på køb i netbutikken, til varen leveres. Der bliver plukket, pakket og kørt pakker ud til e-handelskunder i Osloregionen og den sydlige del af Norge indtil kl. ni om aftenen. Netbutikkerne får adgang til vores brede spektrum af leveringstjenester og kan dermed tilbyde kunderne levering, præcis som de ønsker det, uanset om det er til en pakkeshop, postkasse, pakkeboks eller hele vejen hjem. 

Kort vej fra klik til levering
Vores fuldautomatiske løsning sikrer en hurtig vej fra køb i netbutikken til levering til kunden.

Som uafhængig aktør kan vi på sigt hjælpe små og mellemstore netbutikker i Norge og Norden. Internationale mærkevarer og netbutikker kan med denne løsning nå hurtigere og mere omkostningseffektivt ud til deres kunder i Norden. Med enkel og smidig integration får netbutikken adgang til logistik i verdensklasse og kan dermed konkurrere på det, som ofte er afgørende for slutkunderne: hurtig og fleksibel levering.

- Vi tilbyder stordriftsfordele såsom omkostningseffektivitet, forbedret leveringshastighed og en mere bæredygtig tjeneste, ved at flere kunder benytter samme værdikæde. De får et kæmpe løft i automatisering og kan nyde godt af vores fantastiske distributionsnetværk i hele Norden. Vi skræddersyer fulfilmenttjenesten til vores kunder, så den bliver så omkostningseffektiv som muligt. Efter de beregninger og test, vi har gennemført, kan vi sige, at vi halverer leveringstiden, som er helt afgørende for at kunne love levering samme eller næste dag, forklarer Gunnar. 

Automatiseret plukning og pakning med AutoStore 

I etableringen af den nye tredjeparts-logistikløsning har vi indgået et samarbejde med to vigtige aktører for at sikre effektiviteten og kvaliteten af tjenesten: Swisslogg og Tiqqe. Swisslogg skal levere en AutoStore-løsning, hvor robotter sørger for effektiv plukning af e-handelsvarerne. Tiqqe er en vigtig partner, der med sine skybaserede løsninger skal sikre smidig integration mellem netbutikker, markedspladser, lager, levering og eventuelle returneringer. Disse partnere vil sammen med vores egne innovationsmiljøer kontinuerligt arbejde med udvikling af tjenesten, og vi vil løbende lancere nye funktionaliteter i tæt dialog med netbutikkerne. 

Shelfless Fulfilmentlagret i Berger
Fulfilmentlageret i Berger bliver fuldautomatisk (førerløse trucks betjener lageret også i dag) Foto: Søren Nielsen

Shelfless er vejen til hurtigere og grønnere leveringer for netbutikker i Norden 

Som navnet Shelfless antyder, behøver netbutikken ikke længere at tænke på egne hylder, lagerplads og den fysiske håndtering af de varer, de skal sælge på nettet. Denne fuldautomatiske løsning giver netbutikkerne stordriftsfordele fra dag ét, øger effektiviteten og leveringskapaciteten, så e-handelskunderne får pakker leveret til døren allerede få timer efter, at bestillingen er gennemført på nettet. 

Vi arbejder målrettet og hårdt på at levere 100 % grønt i Oslo og andre store byer inden udgangen af 2021.

Gunnar Henriksen

Vi arbejder også hele tiden med fokus på bæredygtighed, og har sat høje miljømål, som skal gennemføres på kort tid. 

- Vi sigter mod fossilfri transport til alle privatkunder i hele Norden. For vores kunder, der eksporterer til Norge, kan det være interessant at vide, at vi i Oslo allerede er godt i gang med at levere grønt på enkelte tjenester og til udvalgte områder. Vi arbejder målrettet og hårdt på at levere 100 % grønt i Oslo og andre store byer inden udgangen af 2021, konkluderer Gunnar. 

Volta Zero - en fuldt elektrisk 16-ton lastbil fra Volta Trucks
Bring har allerede en stor el-køretøjsflåde, og vi tester konstant nye fossile køretøjer og løsninger. Her er Volta Zero, verdens første specialbyggede elektriske 16-tons lastbil.

Shelfless er tjenesten til den moderne netbutik, hvor vi tager os af hele logistikken med at få varerne hjem til modtagerne, sådan som de ønsker det: hurtigere, mere fleksibelt og grønnere. Shelfless frigiver tid og kapacitet til netbutikkerne, så de kan fokusere på deres kunder, salg og vækst. 

Shelfless opsummeret

Shelfless er en fulfilmentløsning for dig, der har en netbutik, som eksporterer til Norge, hvor vi tager os af din logistik fra A til Z. Vi tilbyder en mere bæredygtig og omkostningseffektiv tredjepartsservice, der giver dig: 

  • Kortere leveringstider (ordrer afhentes normalt indenfor en time, efter at de er pakket). 
  • Levering samme dag (hyppigere transportafgange fra lageret). 
  • Stordriftsfordele.
  • Dit eget lager "away-from-home" (fuld kontrol via vores kundeportal). 
  • Muligheden for nemt at oprette dig, og sælge på Nordens største markedspladser. 

Kom tættere på dine norske kunder! Er Shelfless løsningen til din netbutik? 

Del artikel