Etablering af e-handel i Norge

Vi hjælper både med din administration og transport.

Vores råd til en vellykket etablering i Norge

Norge er et attraktivt marked, men en udfordring for udenlandske virksomheder. Kravet om lokalt nærvær gør det besværligt og dyrt at etablere sig, og kan i praksis udelukke dig. De norske reguleringsordninger vedrørende f.eks. told og moms er meget omfattende, og det er ikke muligt at registrere et .no domæne eller få toldkredit uden lokalt nærvær.

Med en lokal repræsentant for din virksomhed i Norge kan du få hjælp til alt vedrørende administration omkring virksomhedsetablering, registreringer og ansøgninger hos myndigheder samt håndtering af tolddokumenter, fakturaer, skattedeklaration samt ind- og udgående moms.

Dette er vores råd til en vellykket etablering i Norge. Vi hjælper dig gerne, hvis du har brug for hjælp!

Lokalt domæne og oversættelse af sitet

Det første trin for etablering i Norge er registreringen af et norsk organisationsnummer.  Du skal også have en .no adresse til din e-handel. For at registrere dette, har du brug for hjælp fra en virksomhed med lokalt nærvær i Norge.

Virksomheds- og momsregistrering

For at kunne registrere din e-handel for moms i Norge, har du brug for et dokument, der viser din omsætning i Danmark, f.eks. et årsregnskab. Hvis virksomheden har eget sæde i Norge, dvs. en adresse, skal du også have en momsrepræsentant.

Momshåndtering

Når du har momsregistreret din e-handel, skal du oprette en separat fakturanummerserie for Norge, specificere norsk moms på dine fakturaer og angive momsrepræsentantens navn, adresse og org.nr samt tilføje nogle konti til din kontoplan for norsk indgående- og udgående moms.

Skattedeklaration

Når du har etableret din e-handel i Norge, skal du fremstille en skatteredegørelse hver anden måned.

Toldkredit og tolddokumenter

I visse tilfælde kan det norske toldvæsen kræve en bankgaranti svarende til mindst to måneders indførselsafgifter (toldomkostninger + indførselsmoms). Når du har fået denne toldkredit, kan du nemt indføre varer i Norge, og den letteste måde at gøre dette på er, at sende varerne samlet på en palle, såkaldt bulk.  Så skal du blot fremstille en samlefaktura for hver fortoldning.

Leverancer

I Norge vælger modtagerne selv, hvordan de får deres varer leveret. Ved hjælp af en logistikpartner, som har en god dækning og en stærk position på det norske marked, kan du tilbyde dine kunder mange forskellige leveringsalternativer, f.eks.hjemmelevering eller levering til postkassen, til et valgfrit udleveringssted eller en pakkeautomat. Lad kunden vælge det alternativ, der passer bedst!

Er der meget at huske?

Vi hjælper dig gerne med din etablering!

Share Article