Etablering af e-handel i Finland

Vores råd til en vellykket etablering i Finland.

Den mest åbenlyse barriere for etablering i Finland er naturligvis sproget, og netop på grund af det enestående sprog, har konkurrencen fra udenlandske virksomheder ikke været så hård. Ud over sproget kræver fremgang i Finland også en reel tilpasning til den lokale købeadfærd og markedsføringskanalerne.

Dette er vores råd til en vellykket etablering i Finland. Vi hjælper dig gerne, hvis du har brug for hjælp!

Lokalt domæne og oversættelse af din netbutik

Finsk er et unikt sprog, finnerne er stolte af det og det er vigtigt, at du tager hensyn til sproget ved etablering i Finland. Dette indebærer, at du har brug for en finsk netbutik, og at du taler det finske sprog, når du kommunikerer med dine kunder.

Lokal kundeservice

Kundeservice er vigtigt, specielt i Finland, og en finsktalende kundeservice er ofte den bedste måde at varetage dine lokale kunder på. Hvis du endnu ikke har særlig mange finske kunder, kan det være en god idé at outsource netop denne del.

Virksomheds- og momsregistrering

Det er ikke altid nødvendigt at etablere en ny virksomhed i Finland. Du bør imidlertid overveje fordelene ved at gøre dette, og konsekvenserne ved ikke at gøre det.

Betalingstjenester

Undersøg, hvilke betalingsmetoder kunderne foretrækker på det finske marked. Når en kunde er i checkout-fasen, er den mest almindelige årsag til at afbryde købet, selv i Finland, netop at den foretrukne betalingsmetode mangler.

Leverancer og returhåndtering

Valgfrihed er vigtigt, selv for finske forbrugere, og i Finland kan du lade dine kunder vælge at modtage deres varer ved hjælp af. Hjemmelevering, levering til postkassen eller til et valgfrit udleveringssted. I Finland var returhåndtering tidligere gratis i henhold til finsk lovgivning, og de fleste netbutikker tilbyder stadig deres kunder gratis returnering.

Er der meget at huske?

Vi hjælper dig gerne med din etablering!

Share Article