Hvad er forskellen mellem tredjepartslogistik (3PL) og fulfilment?

Hvad er forskellen mellem tredjepartslogistik (3PL) og fulfilment?

Kært barn har mange navne, og det gælder også inden for logistik men lad os prøve at besvarer spørgsmålet omkring tredjepartslogistik/3PL vs. fulfilment. Hvad er egentlig forskellen mellem disse to, og hvor passer Shelfless ind i det hele?

Tredjepartslogistik (3PL) og fulfilment er begge hyppigt forekommende begreber, når der tales om at outsource, eller udflytte sin logistik. Fulfilment er et almindeligt ord at bruge om tredjepartslogistik inden for e-handel, men hvad er forskellen? 

Tredjepartslogistik

Tredjepartslogistik (også kaldet 3PL eller TPL) indebærer at en virksomhed udflytter dele af, eller hele sin lager- og leveringsvirksomhed til en anden virksomhed. Det inkluderer som minimum varemodtagelse, varelager, og nogle gange også forskellige former for forsendelse af varer. 

Fulfilment

Fulfilment er i mange sammenhænge synonymt med tredjepartslogistik og er ofte det begreb, der forekommer inden for international e-handel. I begrebet ”fulfilment” indgår normalt noget mere end tredjepartslogistik, selvom det ofte anvendes synonymt. Fulfilment inkluderer som regel flere serviceydelser end tredjepartslogistik – ofte både lager og distribution og derudover en række tillægsydelser. 

Kort sagt kan man sige, at fulfilment er tredjepartslogistik for e-handlende, som tilbyder tillægsydelser, der skaber merværdi for dig som kunde. 

Kom i gang med fulfilment ved hjælp af Shelfless 

Shelfless er vores fulfilmentløsning, der tilbyder en totalløsning til din logistik og indebærer mere end kun outsourcing af lager. Så du kan få endnu mere succes med din logistik sammenlignet med hvis du havde det fulde ansvar. Med Shelfless tilfører vi merværdi til din virksomhed på flere forskellige måder gennem hele kunderejsen. Vi tager os af logistikken, fra din kunde køber en vare i din webshop, til den er leveret. Vi tager os også af evt. returneringer. Fra køb til levering, med andre ord! 

Shelfless kan altså tilbyde dig noget mere end en almindelig 3L-aktør kan. 

Vil du vide mere om Shelfless?

Kontakt os, så fortæller vi gerne, hvorfor fulfilment er den perfekte løsning til din webshop. 

Del artikel