Bring Research

Download rapporten

Bliv klar til Black Friday og jul

Er du forberedt på dette års travleste handelsperiode? 

I det seneste år har hjemmekontorer, rejseforbud, social distance og smittehensyn haft en stor indvirkning på den nordiske handel. For mange fremstår e-handlen nu som et mere trygt alternativ til at handle i fysiske butikker. Præcis hvordan coronapandemien vil påvirke julehandlen og Black Friday ​​i år er svært at forudsige, men der er ikke meget, der tyder på, at væksten i e-handlen vil bremse lige med det samme.

Vi gennemførte en undersøgelse af forbrugernes adfærd på nettet under Black Friday og jul kort efter, at julehandlen var overstået, og du kan se resultaterne i vores seneste e-handelsrapport fra Bring Research*.

Se svaret her

 

Hvad trigger e-handlen?

I rapporten har vi set nærmere på de faktorer, der trigger de skandinaviske kunder til at handle på nettet under Black Friday og jul. men hvad er det, som holder forbrugerne fra at handle på nettet? Hvilke kanaler bruger de til at finde tilbud under perioden? Og hvor vigtigt er det med hurtig levering og enkle byttemuligheder? Dette og meget mere giver rapporten svar på. Spekulerer du samtidig på, hvordan kunderne foretrak at få deres varer leveret, så skal du downloade rapporten, der giver dig god indsigt i e-handlendes forbrugeradfærd under Black Friday og jul. 

Vi håber, at rapporten kan inspirere dig til, hvordan du vinder kunderne under årets travleste handelsperiode. 

God læselyst!

Download hele rapporten

 

*Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseselskabet IPSOS og omfatter et repræsentativt udvalg af befolkningen i Norge, Sverige og Danmark.  

Bring Research - Seneste indsigt

Her kan du læse seneste indsigt om markedet for ehandel i Skandinavien.

Halvdelen af os har handlet på Black Friday i 2021 – og købene var planlagt

Black Friday er en af de vigtigste salgsperioder for danske netbutikker. Det er på nettet, at de fleste af os foretrækker at gøre årets bedste kup. Og vi planlægger, hvad vi skal købe på forhånd.

Sådan kan en tydelig bæredygtighedsprofil give din netbutik en bedre konkurrenceevne

Vidste du, at flere og flere forbrugere fravælger netbutikker, der ikke har en tydelig bæredygtighedsprofil? Med disse råd kan du nemt tilbyde dine kunder en grønnere handel.

5 tips: Sådan vinder du kunder med en god returordning

Med en enkel returordning undgår du, at kunderne afbryder købet – og sikre tilfredse kunder, der vender tilbage.

Begår du disse hjemmeleveringsfejl?

Hjemmelevering er blevet endnu vigtigere for de kunder, der handler på nettet – men uden nok information kan de blive usikre og vælge en anden netbutik. Disse tre fejl bør du styre udenom.

Det vil dine kunder vide om levering

8 ud af 10 kunder tjekker leveringsvilkårene, når de besøger en netbutik for første gang. Sådan undgår du, at de afbryder købet.

Sådan bruger du bytte og retur som din konkurrencefordel

Er bytte og returvilkår et nødvendigt onde for en webshoppene? Eller er det muligt at bruge det som sin konkurrencefordel? Vi giver dig nogle gode råd!

Fra impulskøb til mere bæredygtig e-handel

Kan coronapandemien bidrage til, at webshoppene handler mere miljøbevidst? Vi har spurgt Ole Petter Nyhaug og Jakob Lagercrantz*, to af Nordens førende eksperter inden for forbrugertendenser og bæredygtighed.

Elgiganten forventer større krav til klima og kvalitet

E-handel er steget markant de seneste måneder, hovedsagelig på grund af coronapandemien. Erik G. Sønsterud, CEO i Elkjøp Nordic ejer af Elgiganten, mener at coronakrisen er medvirkende til at gøre e-handelskunderne mere bevidste om bæredygtig handel og produkter af høj kvalitet. Dette ses også i vores seneste e-handelsrapport.

Sådan vinder du årets julehandel på nettet

71% af alle danskere købte julegaver på nettet sidste år, men potentialet for webshopene er nu meget større end det. Det viser vores seneste e-handelsrapport ”Bliv klar til Black Friday og jul”.

5 tips: Sådan forbereder du din webshop til julehandlen

Julehandlen på nettet fortsætter med at stige, men for at få flere til at handle julegaver på nettet må du vide, hvad der trigger kunderne. De der sidste år valgte at købe julegaver på nettet, gjorde det, udover på grund af pandemien, for at spare tid penge, og fordi det er fleksibelt og enkelt. Hvordan forbereder du bedst din webshop til årets julehandel?

Gør din webshop klar til Black Friday

Det er ved at være tid til at forberede netbutikken på jul og Black Friday, som er startskuddet til året vigtigste handelsperiode. Black Friday er blevet en stor og vigtig dag rent omsætningsmæssigt for webshops. Er du klar? Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du kan forberede din webshop til peak.

Rekordshopping på Black Friday i 2020

Aldrig tidligere har så mange skandinaviske forbrugere handlet på Black Friday som i 2020. Men handlede de mest i fysiske butikker eller i netbutikker?

Sådan har coronapandemien påvirket e-handlen

De seneste måneder har hjemmekontorer, rejseforbud og hensynet til at modvirke smittespredning haft en stor indvirkning på skandinavisk e-handel. Den nye situation har medført, at e-handlen er vokset i et rasende tempo, hvilket Cocopanda, en af de største webshops med kunder i hele Norden, har erfaret.

Ændrede købsvaner efter coronapandemien

Coronakrisen har ført til øget e-handel. Mange køber varer som de normalt handler i fysiske butikker, og flere handler på nettet for første gang. 60% af dem, der har ændret deres købsvaner, siger at de vil fortsætte på denne måde.

Sådan får du kunderne til at vende tilbage til din netbutik

Vidste du at 80 % af de skandinaviske e-handlende, handler i en netbutik som de har handlet i tidligere. Ved du hvorfor dine kunder vender tilbage til din netbutik?

Miljø og bæredygtighed bliver vigtigere for danske e-handlende

Hver tredje dansker ønsker at få oplysninger om, hvordan netbutikken arbejder med bæredygtighed og miljø, når de handler på nettet. Nye tal fra Brings e-handelsrapport ”Sådan vælger kunderne dig” viser, at 1 ud af 10 e-handlende bevidst har valgt en netbutik på grund af dens bæredygtige profil.

Mænd og kvinder handler forskelligt. Tager din netbutik hensyn til det?

I dag handler vi alle varer på nettet. Seneste undersøgelse fra Bring Research viser, at der er flere forskelle på mænd og kvinder. Hvilke krav vi har til netbutikken og hvordan vi finder nye netbutikker er blot nogle af dem.  

Hvad gør kunderne så tilfredse at de vælger at vende tilbage til din netbutik?

Vidste du at information om forventet levering allerede i check-out, er den stærk købsudløsende faktor? Hvilke tiltag gør du for at få dine kunder til at handle igen?

Kan du opkræve betaling for fragt og stadig få tilfredse kunder?

Fri fragt eller ikke – hvad for venter kunderne? Du har sikkert erfaret at fri fragt kan trigge til køb, men er det nødvendigt at give din indtjening væk uden at få noget igen? Vidste du at kunder er villige til at betale for fragt, men hvor du sætter fragtprisen har stor effekt på konverteringen?

Mange kunder er faktisk villige til at betale for levering

70 % af de danske forbrugere er villige til at betale for fragt.

Kan din indsats for miljø og bæredygtighed påvirke omsætningen i din netbutik?

Vidste du, at kun få kunder oplever at få information om netbutikkens arbejde for miljø og bæredygtighed, men at de fleste faktisk efterspørger dette.

Vis mereVis færre

Hvad er Bring Research?

  • Kontinuerlige forbrugerundersøgelser blandt internetshoppere.
  • Norge, Sverige og Danmark
  • Både internetundersøgelser og dybdegående interviews
  • I hver internetundersøgelse spørger vi minimum 1.000 personer i hvert land
  • Gennemført i samarbejde med analyseselskabet Ipsos
  • Målet er at du skal få bedst muligt kendskab til de kunder, der handler på nettet.