Hvor vil du logge ind?


Sikre grønnere transport på tværs af landegrænser

Sådan sikrer du en grønnere transport på tværs af landegrænser

Med en stigende bevidsthed blandt forbrugerne kan transport med lavere CO2-udledning blive en konkurrencefordel for alle, der driver en netbutik.

Mand læsser pakker på terminal

– Bæredygtighed er in – heldigvis. Og mange netbutikker er interesserede i at tilbyde deres kunder grønne og bæredygtige produkter. Men det er lige så vigtigt at sørge for at transporten, sker med så lille en klimapåvirkning som muligt, hele vejen ud til modtageren, siger bæredygtighedschef hos Bring, Catherine Löfqvist.

Hvis du driver en virksomhed, er valget af logistikaktør vigtigt for, at du kan sikrer kunderne en grønnere levering.

Fossilfri levering i flere nordiske byer

Catherine fortæller, at man er kommet langt med fossilfri transport i byerne. Her bruges ofte eldrevne køretøjer og cykler. Uden for byerne er det derimod mere udfordrende at få grønnere løsninger på plads, derfor jagter og tester man hele tiden andre alternativer for transport, som bl.a. tog og fossilfri lastbiler.

Selvom forudsætningerne er forskellige fra land til land, bør du som hovedregel tænke på transport, der udleder mindre CO2 – uanset land.

– Vi undgår også, så vidt muligt, at fragte varer mellem de nordiske lande med fly. Afstandene i Norden er så tilpas korte, at man sagtens kan benytte landtransport effektivt.

– Det er en udfordring at omstille sig, og i Bring har vi ikke alle svarene. Men vi ved, at de ydelser vi leverer, er en del af problemet, og dermed også en del af løsningen. Vi tror, at e-handel og levering er kommet for at blive, og derfor må vi sammen finde frem til gode og grønnere løsninger.

Sådan arbejder vi med miljø

Bæredygtighedschefens gode råd til grønnere transport på tværs af Norden:

 • Vælg som udgangspunkt landtransport frem for fly. Tilbyd kun fly, hvis du ønsker at give mulighed for ekspreslevering. Der findes ikke en løsning, der garanterer en helt grøn logistikkæde – endnu. Det handler om at bruge det, vi har til rådighed nu. Det er derfor en fordel at vælge en logistikpartner, der f.eks. bruger tog, biogas eller strøm i transporten.
   
 • Undersøg, hvilke logistikaktører der tilbyder grønnere levering lokalt, og samarbejd med en af dem. Mange gør allerede meget og stadig flere logistikaktører arbejder med at udvikle leveringsløsninger, der sikrer en laverer miljøpåvirkning.
   
 • En anden måde at reducere udledning og samtidig sikre hurtig levering på, er at være til stede lokalt. Det betyder kort afstand til modtageren og du kan fragte flere varer samtidig fra Danmark til et lager på eksportmarkedet. På den måde udnyttes kapaciteten bedst muligt, og returneringer kan samles lokalt, inden de gensælges eller sendes tilbage til dig.
   
 • Stil krav til din logistikpartner. Det kan være en god idé at læse deres strategiske og taktiske miljømål for fremtiden. Og at udfordre dem til at sørge for hurtig levering med et så lille et klimaaftryk som muligt. Glem heller ikke de vigtige, etiske retningslinjer – har chaufførerne gode vilkår, og får de den rigtige løn?
   
 • Husk, at dine kunder også har et ansvar. Gør det nemt for dem at tage mere bæredygtige valg i din netbutik, og giv din virksomhed en konkurrencefordel.

Vi tænker på bæredygtighed

I Bring er vi førende med miljøarbejdet inden for logistik, og vi har ambitioner om at være den grønneste logistikaktør på markedet. Selvom forudsætningerne er forskellige fra land til land, skal vi som hovedregel tænke på bæredygtighed når vi udvikler nye løsninger – uanset land.

Vi omstiller flere og flere af vores transportmidler, til at kører på strøm og biogas, og vi udvikler og tester hele tiden nye løsninger for for at minimere udledningen i vores logitiskkæde.

Del artikel