Forbered dig på Brexit

Hvad bliver konsekvenserne for dig, der driver grænseoverskridende handel efter 1. januar, når Storbritannien forlader EU? Det er stadig uklart, om der kommer en handelsaftale mellem Storbritannien og EU, og hvordan den vil se ud. Det er vigtigt, at du som eksportør eller importør forbereder dig. Vi gør vores bedst for at reducere ulemperne for dig ved en eventuel hard Brexit.

Tag kontrol over eksporten til Storbritannien, når Brexit gennemføres den 1. januar 2021

Forhandlinger mellem Storbritannien og EU betyder at der løbende kommer nye informationer om praktiske konsekvenser. I øjeblikket er det uklart, om der kommer en handelsaftale på plads mellem parterne, eller om der eventuelt videreføres og aftales en ny overgangsordning.

Den seneste opdaterede information viser, at virksomheder, der sender pakker op til en værdi af GBP 135,-, skal momsregistrere sig i Storbritannien. Eventuelle EU-registreringer for EORI/VAT* vil ikke være gyldige i Storbritannien efter nævnte dato. De britiske myndigheder har bekræftet, at det gælder uanset om forsendelsen sendes til en virksomhed eller en privatmodtager.

Konsekvensen af manglende EORI/VAT-nummer* er, at forsendelsen leveres uden toldbehandling, og at skyldig importmoms vil kunne efterberegnes mod sælger/afsender uden for Storbritannien.

Hos Bring gør vi naturligvis alt, vi kan, for at minimere de udfordringer, der kan opstå, hvis det bliver en ”Hard” Brexit. Det er dog vigtigt, at du som eksportør eller importør foretager nødvendige foranstaltninger, så du er forberedt.  Vi anbefaler derfor, at tidskritiske leverancer til eller fra Storbritannien undgås i perioden hvor landet forlader EU/EØS. Der er grund til at formode, at aktiviteten mod slutningen af december kan være høj og derfor kan medføre forsinkelser og komplikationer.

Her ansøger du om EORI/VAT-nummer*

For at registrere din virksomhed i Storbritannien, skal du gå ind via. disse links og ansøge om EORI/VAT-nummer for import og eksport.

*Hvad er EORI/VAT?

EORI: Economic Operator Registration and Identification, er en autorisation for importører og eksportører. Når man ansøger, tildeles man et identifikationsnummer, der gælder for alle finansielle aktører/selskaber.
 
VAT svarer til CVA-nummer og betyder, at den registrerede aktør/virksomhed er momsregistreret hos myndighederne.

Hold dig opdateret med korrekt og ny information om Brexit

Gå ind på de respektive lande via. linkene herunder, for uddybende og opdateret information, der kan være aktuel for dig og din virksomhed.

Vi holder dig opdateret

Denne side opdateres så snart, vi har nye oplysninger om Brexit-processen (om det bliver en hard eller soft Brexit). Så følg med her, og klik dig videre via de aktuelle links herover, så er du sikret den seneste, opdaterede status i forbindelse med Brexit.

Publiceret 08.12.2020
Sidst opdateret 14.12.2020