Bring e-Doc

Bring E-Doc er tjenesten, der giver dig overblik over alle virksomhedens toldangivelser med tilhørende dokumenter.

  • Omkostningseffektivt og smart værktøj, der sikrer korrekt toldangivelse
  • Et hovedmodul og flere valgfrie moduler

Der er tale om en fremtidsrettet og modulbaseret abonnementstjeneste, der bidrager til en effektiv myndighedsrapportering.

Bring E-Doc er et omkostningseffektivt og smart værktøj, der sikrer korrekt toldangivelse. Dette sikrer virksomhedens indberetning, betaling og at det korrekte told- og afgiftsbeløb refunderes ved handel i udlandet. Det er også sådan, at myndighedernes værktøjer til data capturing, analyse og kontrol bliver stadig mere avancerede. Et godt toldarkiv er derfor essentielt for dig, der ønsker at være en efterlevende handelsvirksomhed.

Bring E-Doc er bygget op med ét hovedmodul og flere valgfrie moduler. Vi anbefaler nye kunder først at teste hovedmodulet i et par måneder og derefter beslutte sig for, hvilke andre moduler der er behov for.

Alle kunder med Bring E-Doc modtager en automatisk momsberegning uden ekstra omkostninger. 

tog med containere

Hovedmodul

Hovedmodulet i Bring E-Doc indeholder et toldangivelsesarkiv, hvor alle toldangivelser fra Bring og andre speditører er samlet. Langt de fleste speditører i Norge kan sende toldangivelserne automatisk til Bring E-Doc enten som PDF- eller XML-fil, hvilket betyder, at du kan bruge data fra angivelserne til fx myndighedsrapportering, filtrering, forespørgsler og søgninger.


Hovedmodulet hjælper med at holde styr på og gemme deklarationerne. Mangler du deklarationer fra en speditør, vil Bring E-Doc fange dette ved at krydstjekke de gemte dokumenter op mod Toldstyrelsens månedlige deklarationsoversigt, og så effektivt give dig mulighed for at rekvirere dokumenter. Sender en fragtmand ikke automatisk til Bring E-Doc, kan dokumenter manuelt opbevares sammen med de øvrige deklarationer så arkivet er komplet.


Hovedmodulet vil indeholde en specifikation for importmoms, oversigt over moms. detaljer - fuldstændige, ufuldstændige eller mangler. Rapporten kan eksporteres til Excel for summering pr. afgiftssats (grundlag/beløb). Detaljerne afhænger af, hvad du får fra dine respektive speditører. Erklæringer fra Bring vil indeholde moms. detaljer for E-Doc-brugere.
Bring E-Doc opfylder naturligvis det norske told- og skattevæsens krav til opbevaring, jf. pkt. Toldlovens §4-12 og §13-4 og erstatter herefter behovet for intern arkivering. Dokumenterne opbevares i overensstemmelse med den lovbestemte periode på 10 år.
 

Faktura match modul

Med fakturamatch kan toldangivelserne, der er gemt i arkivet, matches med tilsvarende fakturaer genereret af virksomhedens regnskabssystem. På den måde har du styr på, at alle forsendelser til og fra udlandet har en gyldig toldangivelse, eller det modsatte - at alle toldangivelser hører til en faktura.

Analyse modul

Analysemodulet kan analysere og lade dig søge i toldangivelserne på varelinjeniveau med hensyn til tarifnummer, varebeskrivelse, toldkoder eller punktafgifter. På den måde kan du nemt lave præcise rapporter og afdække manglende eller forkert beregnede told og afgifter.

Momsmodul

Momsmodulet forenkler procedurerne for indberetning af moms til den svenske skattemyndighed. Modulet giver mulighed for at markere angivelser med momsregnskabsstatus, samt en hurtigere udfyldelse af utilstrækkelige merværdioplysninger modtaget fra speditøren. Dette er især nyttigt for større virksomheder med behov for hyppigere udfyldelse af momsoversigten end hver anden måned.

Du behøver dog ikke dette modul for at kunne indberette moms korrekt, for Bring tilbyder momsberegning uden ekstra omkostninger til alle kunder af Bring E-Doc.

Beregning af importværdiafgift