Opdag falske e-mails og sms-beskeder

Du får sikkert mange henvendelser på e-mail og sms hver eneste dag. Det kan være vanskeligt at adskille de ægte fra de falske henvendelser. Brings logo bliver bl.a. jævnligt misbrugt i forsøg på svindel.

Brings hjemmesider – sikker information om pakker

Hvis du er i tvivl, om en e-mail eller sms er falsk og ønsker du at være på den sikre side, kan du gå ind på vores hjemmesider "manuelt" ved at skrive "www.bring.dk" i browseren eller søge efter Bring. Det er en sikker kanal, hvor man altid vil kunne se de nødvendige oplysninger om sine pakker.

Spor din pakke her.

Gennemskue falske henvendelser

For at kunne gennemskue om en henvendelse er falsk, er det godt at forstå de kriminelles teknikker, og hvordan de snyder os. Når man først har modtaget en e-mail eller en anden henvendelse, kan du overveje:

  • Ønsker afsenderen, at du skal gøre noget?
  • Beder afsenderen om brugernavn, adgangskode, kreditkortoplysninger eller andet?
  • Er henvendelsen præget af, at noget haster, noget kan gå galt, hvis du ikke gør noget – eller en form for gevinst eller fordel for dig?
  • Forventer du denne henvendelse, eller kommer den ’ud af den blå luft’?
  • Kontroller afsenderadresse og link: Hvis de ikke er kendt eller specielle, kan det være en mistænkelig henvendelse. Men vær opmærksom: Det er nemt at forfalske, så fordi afsenderadressen er reel, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at henvendelsen er reel.

Misbrug af Brings navn og logo

Det er ikke muligt at give en facitliste til, hvordan en falsk e-mail eller sms-besked ser ud, da det hurtigt kan ændre sig. Henvendelser der misbruger Brings navn eller logo kan dreje sig om sporing, at en pakke er klar til afhentning, og at der skal betales gebyr.

Vi anbefaler, at du følger os på Facebook, hvor vi lægger informationer ud om igangværende svindel.

Stop. Tænk. Klik.

Når du modtager en e-mail, skal du stoppe op og tænke indholdet igennem baseret på ovenstående råd. Så er der mindre sandsynlighed for, at du bliver snydt.

Hvis du finder ud af, at det er en mistænkelig henvendelse, kan du bare slette e-mailen. Hvis du er blevet snydt og ramt, har vi nogle gode råd til dig.

Del artikel