Genbrug af emballage

3 tips til genbrug af emballage

Det er ikke nødvendigt at købe ny emballage, når du skal sende en pakke. Her fortæller vi, hvordan du kan genbruge den emballage, du allerede har – igen og igen.

Genbrug af emballage
Publiceret 09.03.2023
Written by Nina Danielson-Kienast

Har du en pakke, som du skal sende? På genbrugsplatforme, som for eksempel, Trendsales eller Tradera, er det muligt at købe og sælge brugte ting, man ikke selv længere har behov for. Du har måske selv solgt brugte ting på nettet, og skal nu sende varen til dens nye ejer. Eller måske vil du sende en sød overraskelse til en ven?

Nogle forsendelser bliver omlastet af flere omgange, før de når deres destination, så det er vigtigst, at emballagen er robust. Men den behøver ikke nødvendigvis at være ny.

At genbruge ressourcer er en af de mest miljøvenlige ting, du kan foretage dig, og det er et vigtigt element i den cirkulære økonomi. Og når du bruger indpakningsmaterialer, du alligevel har liggende, bliver det ovenikøbet både nemmere og billigere at sende pakken.

Her får du et par gode råd til at bruge materialer, du allerede har, til at pakke din forsendelse godt ind, så den når trygt frem.

1. Benyt kasser og kuverter, du selv har modtaget forsendelser i

Har du modtaget en pakke med posten fra en webshop eller måske med en gave fra mor? Hvis du kan modstå fristelsen til at flå den op for at se, hvilke spændende overraskelser den indeholder, kan du sagtens genbruge kassen eller boblekuverten. Du kan med fordel finde en god, stor pose og bruge den til at gemme al den emballage, du modtager, så den er klar til at blive genbrugt. Så ved du altid, hvor du kan finde indpakningsmateriale, når du har noget, du skal sende.

Hvis du skal sende bløde ting, som ikke kræver hård emballage – f.eks. tøj – kan du også bruge en kraftig plasticpose, som du taper godt til.

2. Brug de stødabsorberende indpakningsmaterialer, du har liggende

Hvis du skal sende skrøbelige ting, der nemt går i stykker, er det vigtigt med god støddæmpning. Sammenkrøllede sider fra aviser eller reklamer er et udmærket materiale, man næsten altid har ved hånden. Et andet godt valg er materialer, der er fremstillet specielt til formålet – f.eks. bobleplast, bølgepap eller træuld. Derfor er det en god idé at gemme de stødabsorberende indpakningsmaterialer, du selv modtager, så du kan genbruge dem. Så længe der er luft i puderne i bobleplasten, kan den sagtens bruges.

Gør din fragt enklere, tidsbesparende og mere bæredygtig med labelfri pakkekode.

3. Fjern gamle adresser og frimærker

Når du genbruger kasser, som har været brugt til forsendelser før, er det vigtigt at fjerne alle spor efter tidligere adresser, labels og frimærker.

Dæk dem til, skriv ny adresse på, og sæt nye frimærker på – eller skriv portokoden på, hvis du vælger en labelfri fragt- og returløsning. Klar til afsendelse – nemt og miljøvenligt!

Del artikel