Hvor vil du logge ind?


Vi investerer i flere bæredygtige transportløsninger

Når det kommer til grønnere satsninger, er det vigtigt at turde teste nyt. Derfor har vi indgået et nyt samarbejde med Volta Trucks, om at udvikle nye elektriske lastbiler til fossilfri pakkedistribution i de nordiske storbyer.

Elektrisk lastbil – Volta Zero

Vores samarbejde med Volta Trucks betyder, at vi som de eneste, skal teste deres kommende elektriske lastbil Volta Zero. Lastbilen er verdens første specialbyggede fuldelektrisk 16-tons lastbil, som er designet til at levere pakker i storbyerne.

Fossilfri i byerne

Hos Bring har vi et stort fokus på bæredygtighed og stræber efter at bidrage til fossilfri byer. Især i centrum af de større byer, hvor luftkvaliteten generelt ofte er dårligere.

Volta Zero kører udelukkende på el og er specialdesignet til at køre i centrum af byerne. Den vil blive testet i både Danmark, Norge og Sverige, og de første tests er allerede planlagt til 1. kvartal 2021.
Under testperioden vil lastbilen indgå i vores netværk og anvendes til levering og afhentning af pakker i centrum af de større byer.

Vi ønsker at være verdensledende, når det handler om at gøre transport mere bæredygtig. Vores mål er, at alle vores køretøjer og bygninger skal være fossilfri i 2025.

Per Öhagen, koncerndirektør i E-handel og logistikafdelingen, Bring

- For at nå vores miljømål, er samarbejde med virksomheder som Volta Trucks afgørende. At vi vil være den første til at teste en Volta Truck i Skandinavien, sender et klart signal om vores intentioner indenfor bæredygtighed, og vi ser frem til et godt samarbejde om at udvikle CO2 neutrale lastbiler i fremtiden, fortsætter Per.

Forbedrer miljøet i byen

Volta Trucks bygger fuldelektriske køretøjer, der både hjælper med at forbedre fodgængere og andre trafikanters sikkerhed, men som også forbedrer luftkvaliteten.

- Vi er glade for at samarbejde med Bring, om at teste den kommende Volta Zero på de vigtigste nordiske markeder. Brings krav til køretøjerne i centrum af byerne og deres omfattende netværk af udleverings- og afhentningssteder, matcher Volta Zeros design og ydeevne perfekt med en rækkevidde på 200 km og som er fuldelektrisk og CO2 neutral. Jeg ser meget frem til at se tilbagemeldingerne fra Brings chauffører, om de forskellige køremiljøer og lastbilens ydeevne, siger Rob Fowler, administrerende direktør for Volta Trucks.

Volta Zero - verdens første specialbyggede fuldelektriske 16-tons lastbil designet til pakkedistribution i centrum af byerne
Volta Zero - verdens første specialbyggede fuldelektriske 16-tons lastbil designet til pakkedistribution i centrum af byerne

For at nå vores miljømål om kun at benytte fossilfrie energikilder i 2025, er det vigtigt at indgå i et samarbejde som dette. Vi arbejder konstant med at gøre hele leveringskæden grønnere, og vores nye partnerskab med Volta Trucks er en vigtig del af vores grønne omstilling.

Om Volta Zero

Volta Zero er verdens første specialbyggede fuldelektriske 16-tons lastbil, designet til pakkedistribution i centrum af byerne. Den har en rækkevidde på 150-200 kilometer og fjerner 50 kg kuldioxid pr. 100 kørte kilometer. Volta Trucks ønsker at være den sikreste producent af lastbiler. Det at Volta Zero ikke har en forbrændingsmotor, betyder at chaufføren sidder længere nede end i en almindelig lastbil og glaskabinen sikrer, at chaufføren har et 220 graders udsyn, hvilket minimerer de blinde vinkler.

Del artikel