Fem smarte online-køb for en nemmere hverdag

Disse 5 online køb kan gøre din hverdag nemmere

Det bliver mere og mere almindeligt, at de daglige indkøb af forbrugsvarer klares online. Fordelene er mange. Det går hurtigt og nemt, og i mange henseender et mere bæredygtigt alternativ. Her følger nogle tips til, hvordan du gør hverdagen enklere med smarte online-køb og får tid tilovers til vigtigere ting.

Publiceret 2021-10-20 Sidst opdateret 2023-05-23
Written by Nina Danielson-Kienast

Du har et hul på en halv time mellem træningen og vasketøjet. Der kan du klemme både en tur i supermarkedet og apoteket ind.

Proseccoen du havde planlagt som weekendens værtindegave, må vente til en anden dag – det er en omvej at køre forbi vinhandlen. På hjemvejen går en papkasse i stykker i regnen, og du kommer i tanke om, at du har glemt at købe vaskemiddel. Cirka sådan kan det se ud. Hverdagen er ofte stresset med aflevering, arbejde, afhentning, indkøb og andre vigtige ting, der skal nås inden for en fast tidsramme. Trods god planlægning kan det tage nogle timer at komme til butikken, finde alle varerne og komme hjem igen.

Men det er muligt at gøre dagene enklere og samtidig mere miljøvenlige.

Det kræver blot lidt planlægning og nogle få klik med mobilen for, at du senere kan få tid tilovers til andre ting. Hvis du springer de korte bilture over og i stedet får dine varer leveret, gør du noget positivt for klimaet, da flere får leveret på samme rute. Det kan se ud som en lille ting, men det er netop de små ting, vi gør i hverdagen, der i sidste ende spiller en stor rolle. Det er summen af alt, der gør en forskel. Så her kommer de – nogle life hacks til, hvordan du sparer tid, penge og miljø!

  1. Tøj. Hav dine mål nedskrevet, og mål dine børns fødder, inden du går i gang. På nettet kan du finde et meget større udvalg og flere muligheder for inspiration og tilbud end i fysiske butikker. Hvis en vare er udsolgt i en webshop, kan du på få sekunder finde den i en anden. Al den nyvundne tid, du pludselig får, kan du bruge til f.eks. at spille Yatzy eller begynde i en læseklub.
    Hjemmelevering.jpg
  2. Vin. Der findes flere vinforhandlere, hvor kan du handle på nettet. På den måde kan du planlægge dine middage og indkøb med helt ned til sidste detalje. Så slipper du også for unødig belastning af skuldre og ryg. Med god planlægning findes der mange smarte alternativer! Bonustip: brug den overskydende tid til træning. Måske til at styrke skuldre og ryg eller noget helt tredje.
  3. Mad. Uanset om du bestiller færdige måltidskasser eller selv arrangerer dine indkøb, sparer du tid. Maden leveres til din dør, og du slipper for trængsel i butikken. Desuden er det virkelig skønt med en færdig madplan for ugen. Ingen dybe panderynker eller interne diskussioner om, hvilken ret der hurtigt skal købes ind til og tilberedes – du kan bare gå i gang!
  4. Abonnementer. Vi har ofte en tendens til at glemme at købe de mest basale forbrugsvarer. Vi betragter dem som en selvfølge, at de bare er derhjemme uden den mindste tanke på deres eksistens – lige indtil, at der ikke er mere tilbage. I dag findes der flere ting, du kan abonnere på, som f.eks. støvsugerposer, vitamintilskud, kontaktlinser og barberskrabere. Og der er stor valgfrihed mht. hvor ofte varen skal levers. Hver måned, eller måske hver sjette? Valget er frit!
  5. Øvrigt. Hvor kan du købe en måtte i naturgummi til badekarret? Eller en vandfontæne i stentøj til din kat? Sådan en tingest der fjerner fnug på din fine trøje? På nettet selvfølgelig. Eller du kan også rende hele byen rundt og forgæves lede efter en. Valget er dit. Google is your friend og den direkte vej til specialbutikkerne.
Del artikel