Vigtig information – falsk sms

Vi oplever i øjeblikket at flere modtager en SMS fra en udbyder, der angiver sig for at være Bring. I SMS'en står der. at varen ikke kan leveres på grund af for lav porto. Dette er en falsk sms!

Vi opfordrer derfor alle til at være kritiske og omhyggeligt kontrollere, hvem afsenderen er.  Klikke ikke på links eller lignende der virker mistænklige. Bemærk at Bring aldrig sender sms eller mail om forsendelsesomkostninger.

Eksempel på falsk SMS:

Eksempel på falsk SMS
Eksempel på falsk Bring webside

SMS'en er en såkaldt phishing/smishing SMS, der har til formål at lokke oplysninger ud af modtageren. SMS'en er sendt til tilfældige personer, hvor afsender angiver sig for at være fra Bring. SMS’en er ikke sendt fra vores eller tredjeparts IT system, vi har derfor ikke videregivet oplysninger, men der er tale om et tilfælde.

Det skal du gøre

Vi fraråder alle at klikke på linket. Slet SMS'en så du ikke kommer til at trykke på linket. Har du klikket på linket og opgivet evt. kontooplysninger, skal du hurtigst muligt kontakte din bank. 

Husk dette, hvis du er usikker på, om dette er en falsk besked:

  • Kontroller omhyggeligt, hvem afsenderen er. Hvis du er i tvivl og har svært ved at beslutte dette, kan det være en fidus.
  • Klik ikke på links, som du er i tvivl om. Åbn heller ikke vedlagte vedhæftede filer.
  • Kontroller meddelelsen omhyggeligt. Ser logoet godt ud? Indeholder teksten mange stavefejl? Hvis meddelelsen ser mærkelig ud, kan det være en fidus.
  • Indtast aldrig adgangskoder eller bankoplysninger på en side, du ikke kender og har tillid til.
  • Svar ikke tilbage eller brug de kontaktoplysninger der står, i den SMS du har modtaget.

Har du opgivet personfølsomme oplysninger kan du melde det til politiet her: Kriminalitet via computere, tablets eller smartphones

Har du spørgsmål beder vi dig kontakte vores kundeservice.

2020.03.11