Cargo, containere og Covid-19 – et hårdt presset fragtmarked

Containertørke. Færre skibe. Udfordringer med modtagelse og videreforsendelse i havnene. Priser, der svinger og stiger unormalt hurtigt.

Toldcontainer hængende i luften

Hvorfor er der færre containere nu?

Udbruddet af covid-19-pandemien lagde grundlaget for den situation, vi står i nu. Da land efter land og kontinent efter kontinent lukkede ned, gav det store udfordringer for søtransporten. 

På grund af smitteudbruddet ”strandede” både containere og skibe på uhensigtsmæssige steder. Det medførte, at containere hobede sig op på steder, hvor de i udgangspunktet ikke skulle have været. Mange af disse containere er nu i cirkulation igen, men der er ikke returneret tilstrækkelig mange til Asien. Det har medført en prekær containermangel nu.

En anden faktor, der har medført udfordringer, er, at en række havne stadig kæmper med eftervirkningen efter den første nedlukning og ikke mindst lokale nedlukninger efterfølgende. Havnene har problemer med at tage imod godset og sende det videre ind i landet. Så selvom containerkapaciteten skulle komme op, er der en ”prop” i havnene, som skal forbedre sig væsentligt. 

Ship%20-%20sea%20transport
Bring Air & Sea søtransport av containere

Kamp om pladsen giver en højere pris

Denne containerkrise påvirker både virksomheder og forbrugere. Stor efterspørgsel fører sammen med knaphed på ressourcer til højere priser. 
Da der nu er stor efterspørgsel efter både containere og fragt, har det ført til unormalt høje priser. Det vil også påvirke den pris, varen til sidst sælges for. Der er også en vis risiko for, at der bliver færre varer tilgængelige i handelen til foråret. 

Vi får søtransporten til at flyde… 

I Bring følger vi udviklingen nøje, og arbejder tæt med alle vores partnere og agenter om de bedste løsninger. Operation Manager Henrik Much, Bring Cargo International A/S, med mere end 40 års erfaring indenfor søfragt udtaler

Jeg mindes ikke en lignende situation med så stor mangel på containere og flaskehalse. Vi har fået tilbagemeldinger om, at vi kan se mulighederne på et vanskeligt marked. Vores fordel er, at vi kender markedet og er kreative. Vi er en uafhængig fragtpartner, der har et godt netværk og lang erfaring. Det gør, at vi altid kan komme med gode løsninger, der er tilpasset den enkelte kundes behov.

Henrik Much, Bring Cargo International A/S

Kontakt et af vores Sea-kontorer, og få hjælp til at finde den bedste løsning til dig og din virksomhed:

ByEmailTelefon
Københavnbc-sea.sjl@bring.com 43 96 34 66
Gøteborgair-sea@bringcargo.se(+46) 031-742 88 37
Oslo sea.oslo@bring.com(+47) 22 63 58 46
Bergensea.bergen@bring.co(+47) 55 55 72 00
Trondheimsea.trondheim@bring.com(+47) 91 12 61 68

Bring Cargo International A/S 

Del artikel