Glemmer du at overføre EDI-filen i tide?

For at sikre, at dine pakker kommer gnidningsfrit gennem vores produktionssystem, er det vigtigt, at du overfører EDI-filen til os i tide. Pakker uden overført EDI vil mangle sporingsoplysninger og sandsynligvis blive forsinket.

Bringansatt scanner pakker på terminal.

EDI-overførsel i tide betyder, at information om pakkerne er sendt til os, når de afhentes eller indleveres på terminal eller i pakkeshoppen.

Hvad sker der når EDI mangler?

Hvis EDI-filen ikke er overført, må pakken tages ud af produktion og håndteres manuelt. Pakken opbevares indtil den manglende EDI-fil er overført. Dette vil desværre forsinke leveringen og betyde øgede omkostninger. Manglende EDI-fil i produktionen vil udløse et gebyr i henhold til vores vilkår og betingelser.

Hvordan undgår du leveringsforsinkelser på grund af manglende EDI?

I en hektisk hverdag med mange pakker, der skal ud, kan man nemt glemme at overføre filen, hvis man f.eks. pakker flere ordrer samtidig.

  • Husk, at du kan overføre filen flere gange.

For at undgå, forsinkelser ved overførslen af EDI eller pakker med manglende EDI-fil, er det en god ide at:

  • Gennemgå dine rutiner for EDI-overførsel.
  • Opsæt faste overførelser på flere tidspunkter i løbet af dagen i TA-systemet, f.eks. i løbet af eftermiddagen.
  • Undersøg om du kan benytte automatisk EDI-overførsel i dit TA-system.

Vi anbefaler, at du taler med din TA-udbyder for at få mere information om, hvordan du bedst sikrer korrekt EDI-overførelse, og hvordan de kan hjælpe dig med at automatisere dine rutiner.

Statusbillede fra sporingsvinduet, der siger, at der endnu ikke er modtaget nogen afsendelse.
Sådan ser status ud i sporingsvinduet, når vi ikke har modtaget EDI for forsendelsen

Husk også!

Det er vigtigt, at du sørger for, at labelen er af tilfredsstillende kvalitet, så den kan læses. Mere information om, hvordan du undgår forsinkelser på grund af stregkodefejl kan findes her.

Del artikel