Personoplysninger-BringID

Personoplysninger til BringID

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Bring behandler dine personoplysninger, når du bruger BringID.

BringID er Brings identitets- og login-løsning til private og bruges til at logge ind på Bring-appen. Du kan læse vilkårene for brug for BringID her.

Ud over denne privatlivspolitik gælder Posten Bring Groups generelle privatlivspolitik. Her kan du læse mere om blandt andet dine rettigheder, og hvordan du kan kontakte os for at udøve dine rettigheder.

Den personansvarlige for behandling af personoplysninger i forbindelse med BringID er Posten Bring AS, organisationsnummer 984 661 185, Biskop Gunnerus' Gate 14 A, 0185 Oslo.

1. Hvilke persondata behandler vi og hvorfor

I dette afsnit forklarer vi de formål, som vi behandler dine personoplysninger til, hvilke personoplysninger vi behandler til hvert enkelt formål, og det juridiske grundlag for behandlingen. Her får du også information om opbevaringsperioden for de forskellige persondata.

Type af personlige dataFormålRetsgrundlagOpbevaringstid
NavnNavn er obligatorisk for at oprette BringID og bruges som forud udfyldt afsendernavn ved køb af ydelser.

Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.

Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
NavnEfter registreringen bruges oplysningerne til at administrere din profil, såsom at ændre eller slette dit BringID eller vedligeholde profilen og tjenesten.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
MobilnummerDet er nødvendigt for Bring at registrere dit telefonnummer for at oprette dit BringID, og ​​for at vi kender din faktiske identitet.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Mobilnummer
Mobilnummeret är ditt användarnamn och används tillsammans med lösenord för att autentisera dig vid inloggning.
Den rättsliga grunden för att behandla personuppgiften för detta ändamål är att det är nödvändigt för att uppfylla avtalet du har ingått med Bring om att skapa BringID.Så länge din användare existerar i våra system.
MobilnummerMobilnummeret er dit brugernavn og bruges sammen med adgangskoden til at autentificere dig, når du logger ind.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Email adresseNår du opretter en bruger, skal du registrere din e-mailadresse. Du modtager en mail, hvis du ikke har logget ind i to år, før dit BringID slettes.

Det juridiske grundlag for at behandle personoplysningerne til dette formål er legitim interesse, da Bring muligvis skal kommunikere med dig via e-mail for at bekræfte din bruger.

Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Email adresse

Hvis du bekræfter din e-mail under registreringen, vil pakker, der er registreret med din e-mail som modtager, automatisk blive vist til dig, når du er logget ind.

Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring, således at funktionaliteten af ​​Bring-appen fungerer efter dens formål.

Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Email adresseEfter registreringen bruges oplysningerne til at administrere din profil, fx ved at ændre eller slette dit BringID, samt vedligeholde profilen og tjenesten.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
AdgangskodeAdgangskode bruges sammen med mobilnummer for at logge ind med BringID. Adgangskoden er personlig og sikrer din brugeridentitet.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er, at det er nødvendigt for at opfylde den aftale, du har indgået med Bring om at oprette BringID.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
CPR-nummer

Vælger du at identificere dig med et elektronisk ID gennem ID-porten, gemmes dit personnummer, så du kan se din adresse, og hvem du deler postkasse med.

Retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål er en retlig forpligtelse efter postlovens §37.

Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Eller i 1 år efter at forsendelsen er leveret, hvis BringID slettes.

CPR-nummer

Ved at bruge dit cpr-nummer henter vi også andre aftaler, som er registreret på dig hos os, for eksempel at hente en aftale om et udvalgt leveringssted, hvis du har indgået dette.

Dette formål er at opfylde kontrakten med dig.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer.
Eller i 1 år efter at forsendelsen er leveret, hvis BringID slettes.
CPR-nummer

I Sverige modtager du pakken, når du viser gyldig legitimation eller gennem sikker identifikation. Til nogle tjenester kan du bruge BankID, for eksempel når du henter en pakke fra en pakkeboks eller hos en agent. BankID-identifikation kræver, at du registrerer dit personnummer.

Vi behandler dit personnummer, fordi det er nødvendigt for, at vi sikkert kan identificere dig og sikre, at din pakke bliver leveret sikkert. Dine oplysninger vil ikke blive delt med den person, der har sendt pakken, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at videregive dem til myndighederne, hvis det er nødvendigt for en undersøgelse, for eksempel i tilfælde af svindel.Så længe din bruger eksisterer i vores systemer. Eller i 1 år efter at forsendelsen er leveret, hvis BringID slettes.
Betalingsinformation

Når du betaler online for Brings tjenester, kan du blive spurgt, om du vil gemme dine kortoplysninger. Hvis du svarer ja til dette spørgsmål, gemmer vi oplysningerne om det aktuelle kort i din profil, så næste gang du foretager et køb, vil det gemte kort blive vist, og det vil være hurtigere at gennemføre din ordre.

Vi gemmer ikke dit komplette kortnummer, kun en identifikation, der muliggør brug mod Nets, vores betalingsformidler.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er dit samtykke. Så længe din bruger eksisterer i vores systemer og indtil kortet udløber eller til du selv sletter kortoplysningerne.
Log og IP-adresse

BringID genererer systemlogs under brug, hvor vi opbevarer nødvendige informationer for at kunne levere en stabil service til dig som slutbruger, samt for at kunne fejlfinde og betjene BringID. Systemlogs gemmer blandt andet IP-adresse, samt dit numeriske bruger-id, der ikke kan knyttes direkte til dig som person (pseudonym).

Vi behandler personoplysningerne ud fra legitim interesse.

Vi har anset det for nødvendigt for os at gøre dette til drift og vedligeholdelse af tjenesten for vores brugere.
Opbevaringsperioden er 1 år.
Brugersessioner og brugertokensNår du logger ind på BringID, gemmer vi din brugersession. Dette gøres, så du kan forblive logget ind på tværs af vores forskellige tjenester. Vi genererer også midlertidige brugertokens, som sikrer sikker kommunikation mellem os og dig som bruger.Vi behandler personoplysningerne ud fra legitim interesse.

Dette er nødvendigt for at du ikke skal logge ind hver gang du bruger BringID.

Opbevaringsperioden er 1 år.

Tilsluttede enhederNår du logger ind med Bring-appen, gemmer vi en reference (push-id) til din app, der bruges til at sende dig notifikationer i app'en og i notifikationscenteret, hvis du har valgt dette.Retsgrundlaget for at behandle personoplysningerne til dette formål er dit samtykke.Push-id'et slettes ved det første push-notifikationsforsøg, efter at appen er blevet slettet.

2. Hvordan vi deler dine personlige data

Vi deler kun dine personlige data i det omfang (i) det fremgår af denne privatlivspolitik, (ii) hvis vi er forpligtet til at dele dem i henhold til lov, regulering eller offentlig myndigheds beslutning, (iii) hvis en sådan deling er nødvendig for at beskytte vores interesser, for eksempel, så vi kan forsvare os mod krav.

Enhver deling ud over det, der er nævnt ovenfor, kræver dit samtykke. Dette forhindrer os ikke i at bruge databehandlere til at behandle personoplysninger på vores vegne (ifølge en databehandleraftale).

Ved brug af databehandlere uden for EU/EØS sikrer vi, at disse databehandlere behandler personoplysninger i overensstemmelse med kravene i GDPR, og vi anvender EU's standardaftale for overførsel af personoplysninger til tredjelande.

3. Spørgsmål og klager

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver: personvernombud@posten.no

Hvis du mener, at vores behandling af personoplysninger ikke er i overensstemmelse med det, der er beskrevet her, eller at vi i øvrigt ikke opfylder kravene i databeskyttelseslovgivningen, vil vi gerne have, at du kontakter os. Du kan også indgive en klage til det norske datatilsyn. Du kan finde kontaktoplysninger til Datatilsynet på deres hjemmeside: www.datatilsynet.no.

Del artikel