Sådan kommer du i gang med din told!

For at fortoldningen skal gå hurtigt og gnidningsfrit, skal du være opmærksom på både reglerne og den dokumentation, der gælder for netop dine varer.

Bring chauffør modtager toldvejledning

Kom godt i gang med told - 5 hurtige tips!

Brug vores simple tjekliste, når du skal fortolde dine varer.

Ansøg om EORI-nummer

Et EORI-nummer er et unikt registreringsnummer, der bruges til at identificere din virksomhed inden for EU. EORI står for Economic Operator Registration and Identification og du kan ansøge om nummeret eller tjekke om du allerede har et på toldstyrelsens hjemmeside.

Hav kendskab til varekoden og toldsatsen for din vare

I Toldtariffen finder du både varekode og toldsats for dine varer, det skal du bruge for at kunne udfylde dine tolddokumenter korrekt.

Tjek eventuelle import- eller eksportregler for din vare

Der er import- eller eksportrestriktioner for visse typer varer, som eksempel kan du have brug for en licens eller en form for tilladelse. Fælles varer, der kan være underlagt restriktioner, er fødevarer og økologiske produkter, planter, alkoholholdige drikkevarer og elektriske produkter.

Udfyld tolddokumentationen

En vare, der skal transporteres uden for EU, skal altid have en betegnelse på indholdet og dermed en faktura vedhæftet. Normalt er det en handelsfaktura, såkaldt Kommerciel Faktura, som bruges, men for varer du ikke betaler eller opkræver for, bruges i stedet en Proforma Invoice. Du kan læse mere om tolddokumentation og downloade dokumenter på vores side om told. Du kan også sende tolddokumentationen elektronisk som EDI eller via toldstyrelsens internetdeklaration (TID). For at kunne gøre dette skal du indgive en ansøgning til toldstyrelsen.

Har du brug for eksportbevis?

I nogle tilfælde, for eksempel ved midlertidig import/eksport eller anmodning om tilbagebetaling af told ved returnering, kan du have brug for bevis for, at varerne har forladt EU. Det kan også være tilfældet, at Skattestyrelsen eller andre myndigheder af andre årsager ønsker at se et eksportcertifikat. For at få dette skal du indtaste koden 30400 i feltet "særlige oplysninger / kode" i udførselsangivelsen.

Har du brug for flere tips og råd vedrørende toldbehandling? Download vores import- og eksportguide her.

Del artikel