Nye momsregler fra 1. juli, for varer købt uden for EU

1.juli 2021 fjerner EU den toldfrie grænse for pakker med en samlede værdi på under 80 kr. Det betyder, at der skal betales moms af alle varer, der købes på nettet også uden for EU.

EU fjerner nu den toldfrie grænse for pakker under 80 kr. Det betydet, at du som privat person skal betale moms for alle varer, købt i en netbutik uden for EU (f.eks. fra Kina, Storbritannien og Norge).

Formålet med de nye momsregler er, at internationale netbutikker uden for EU bliver pålagt moms, på lige fod med danske netbutikker, for at sikre en fair konkurrence.

Hvad betyder det for dig?

Når du køber varer i en netbutik uden for EU, skal du være opmærksom på, om momsen allerede opkræves i check-out. Er momsen ikke lagt til varens prise her, vil du i stedet blive opkrævet moms og transportørafgift, inden du kan få udleveret din pakke i Danmark.

Hvorfor bliver du opkrævet transportørafgift?

Transportørafgift er et gebyr på kr. 155,-, som vi opkræver for vores arbejde i forbindelse med at håndtere momsopkrævningen. Er netbutikken ikke IOSS-registeret, skal du betale moms, inden du kan få udleveret varen i Danmark. Som transportør udarbejder vi, på vejene af dig, en importangivelse i forbindelse med importen til Danmark. Du kan også udfylde importørangivelsen selv – se mere på toldst.dk.

Du vil som udgangspunkt blive opkrævet moms og gebyr, inden pakken kommer til Danmark. Vi sender en faktura via mail eller post. Før du kan få udleveret varen, må momsen være betalt. Vi opfordre derfor til, at man betaler momsen med det samme, så undgår du, at din pakke bliver forsinket.

Hvordan undgår du at betale transportørgebyr?

EU har lavet en ny ordning IOSS (Import One Stop Shop), som netbutikkerne kan tilmelde sig. Er netbutikken registeret her, vil momsen blive lagt til din købspris og automatisk betales når du gennemfører købet i netbutikken.  

Det er op til den enkelte netbutik, om de vil tilmelde sig ordningen, men du kan se om den er IOSS-registeret, ved at tjekke om momsen er lagt til købsprisen.

Vil du vide mere om de nye EU-regler?

Læs mere om, hvad de nye EU-regler betyder for dig, når du handler på nettet:

Del artikel