Sådan sikre du din webshop gratis på under en time

Sådan sikre du din webshop gratis på under en time

Det behøver ikke at koste en formue, at sikre din webshop mod cyberangreb og svindel. Her er nogle gratisprogrammer, som er enkle at benytte og klare jobbet for de fleste små og mellemstore virksomheder.

Mand foran Macbook med kaffekop

- For at komme hurtigt i gang, anbefaler vi ofte vores kunder at bruge gratisprogrammet Cloudflare. Det kan sættes op på ingen tid og uden de større ændringer. Her er du sikret mod det meste uden ekstra omkostninger, fortæller sikkerhedsekspert hos det internationale rådgivningsselskab Geta, Frederik Vig.

Bedst egnet til små og mellemstore webshops

Geta er ekspert indenfor e-handel, og arbejder med rådgivning og analyse internationalt.

- Dette er ofte nok til mindre og mellemstore webshops. Hvis der er taler om en større webshop, kan man for 20 dollars om måneden, købe en businessversion. Der gør det endnu enklere at oprette avancerede regler for firewalls, blokring af trafikkilder og ekstra ydelsesværktøjer til mobil, billeder og lignende, fortsætter Vig.

Masser af sikkerhed for billige penge

Cloudflare hjælper dig med SSL / TLS-certifikat. Det giver dig også beskyttelse mod såkaldte tjenesteangreb (DDoS-angreb) ved at oprette et Content Delivery Network (CDN). Dette sikrer også hurtig levering af indhold. Firewallen beskytter din webserver og er lige så vigtig for en webshop, som en personlig firewall til din pc.

Sådan gør du:

  1. Gå til https://dash.cloudflare.com/sign-up
  2. Indtast din e-mailadresse og en valgfri sikker adgangskode.
  3. Indtast adressen på din webshop og klik på "add site”.
  4. Vælg pakken "free" (du kan let opgradere senere, hvis du ønsker det).
  5. Det næste trin er at konfigurere din navneserver (DNS). Dette vil variere lidt afhængigt af, hvor du har dit domæne. Cloudflare har lavet guider til de mest populære. Dette kan tage et par timer. Cloudflare kontrollerer automatisk, at opsætning er sket korrekt.

3 nyttige tips fra Frederik Vig i Geta:

  • Under afsnittet "Crypto" kan du sikre dig, at din webshop altid kører over HTTPS og HSTS, og at anmodninger om http-versionen automatisk skrives om til https.

  • Under afsnittet "Speed" kan du automatisk afkorte din kode, for at få bedre ydelse og hurtigere levering.

  • Under afsnittet "Firewall" kan du vælge, hvor højt et sikkerhedsniveau du ønsker. "Medium" er valgt som standard, men kan ændres til "High" eller "under attack", hvis du oplever DDoS-angreb.

PS! Der er alternativer til Cloudflare. Akami og Fastly er blandt de største. Vig mener dog at Cloudflare er den, der tilbyder mest sikkerhed for pengene.

Del artikel