Nyt logistikcenter i Taulov

I november 2020 åbnede vores nye logistikcenter i Taulov, og blev dermed den anden terminalåbning i Danmark inden for et år.

Nyt logistikcenter i Taulov
Publiceret 04.11.2020 Sidst opdateret 15.08.2023

Logistikcenteret i Taulov er strategisk placeret i trekantområdet, og er et knudepunkt for distribution vest for Storebælt og den stigende Europatrafik. Logistikcenteret er bygget til at håndtere fremtidens e-handel og ikke mindst stigningen i antallet af pakker. Ligesom på logistikcenteret i Greve er bæredygtighed tænkt ind i bygningen i Taulov, som blandt andet opvarmes af et luft-vandvarmeanlæg.

Vi vil være kundernes førstevalg, derfor arbejder vi konstant med at udvikle nye, gode løsninger for vores kunder og modtagere.

Per Buus, salgsdirektør for Bring i Danmark.

- Investeringerne i to nye logistikcenter skal ses i lyset af, at flere webshops og e-handelskunder vælger Bring. Vi håndterer nu et rekordstort antal pakker til danskerne og forventer en stærkt stigende vækst de kommende år. Vi vil være kundernes førstevalg, derfor arbejder vi konstant med at udvikle nye, gode løsninger for vores kunder og modtagere - det kræver også en god infrastruktur, siger Per.

Fremtidens logistikcenter

Selvom logistikcenteret har færre kvadratmeter end det i Kolding, bliver kapaciteten udnyttet langt bedre og endnu smartere. Sorteringsanlægget giver os mulighed for, at tilbyde modtagerne endnu flere valgmuligheder under pakkens rejse. Samtidig kan anlægget sortere på geokoordinater, der optimerer vores ruter, sådan at vi kan levere endnu mere bæredygtigt.

- Allerede nu har vi forbedret kvaliteten markant for både vores kunder og modtagere, hvilke også afspejles i vores score på Trustpilot. Vi forventer fortsat høj vækst i fremtiden, hvilket både terminal og sorteringsanlæg et godt gearet til. Den investering vi gjorde i 2020 gør, at vi hurtigt kan skalere op, og der er gode muligheder for at udvide, hvis der er behov for endnu flere kvadratmeter i fremtiden. fortæller Simon Thylkjær Jensen, terminalchef for Logistikcenter i Taulov.

Også på miljøsiden sker der en masse. Vi har allerede et projekt i gang, der skal udvide antallet af ladestandere på alle vores logistikcentre, så der er plads til endnu flere el-køretøjer. Samtidig arbejder vi på, at få solceller på taget, som fremover vil blive den væsentligste energikilde.

Sikkerhed frem for alt

Allerede inden indvielsen i Taulov, har vi haft stort fokus på at forbedre arbejdsmiljøet, indeklimaet og sikkerheden. Blandt andet har vi testet et system, der låser lastbilen fast til rampen, som skal minimere risikoen for ulykker.

- Allerede nu, har vi set en markant forbedring af sikkerheden både for vores kunder og medarbejdere. Samtidig har vi reduceret vores sygefravær betragteligt. Vi vil dog blive ved med at teste og finde mulige forbedringer for at sikre, at alle kan føle sig trygge, siger Simon.

Klar til PEAK

De mange erfaringer, som bliv gjort under peak-perioden 2020 betyder, at vi er 110% klar til peak 2021.

- Logistikcenteret i Taulov åbnede lige inden peak 2020, hvor vi ikke ”kendte” vores terminal endnu, så det har været et lærerigt år, siger Simon.

Som forberedelse til dette års peak, er der gjort en større LEAN transformation på terminalen og alle de nye arbejdsprocesser er kommet godt ind under huden. Alle medarbejdere er blevet uddannet, der betyder at vi kan være endnu mere fleksible og agile i hverdagen. For at håndtere de mange pakker, har vi blandt andet øget antallet af medarbejdere og tidsrummet hvor der sorteres pakker. 

- Vi melder klar til peak 2021 i Taulov og vi glæder os til at håndtere de mange pakker, og sikre at de kommer hurtigt og sikkert frem til alle modtagerne inden jul, afslutter Simon.

Mere om logistikcenter i Taulov:

  • Logistikcenter Taulov, Kongens Kvarter 14, 7000 Fredericia
  • 6.401 m2 terminal
  • 800 m2 administration
  • Produktion opstart 13. november 2020
Del artikel