Hvordan ser fremtidens leveringer ud?

Hvordan ser fremtidens leveringer ud?

I takt med at pakkemængderne vokser som aldrig før, dukker der nye udfordringer op. Hvordan skal vi som logistikaktør kunne levere pakker til så mange? Hvordan vil leveringen hjem til dig se ud i fremtiden, og hvad skal vi gøre for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel?

Droner flyver i luften.
Publiceret 2022-01-28 Sidst opdateret 2023-04-04
Written by Nina Danielson-Kienast

I Bring arbejder vi konstant med at forbedre og udvikle vores miljøarbejde, så vi kan fortsætte med at levere til dig på en så effektiv måde som muligt. Vi stræber efter at gå forrest, når det handler om innovation og nye løsninger, der ikke kun er gode for dig, men også for vores planet og for fremtiden.

Det betyder, at vi indgår i samarbejder, der bidrager til at reducere vores udledning. Og at vi løbende udvikler og lancerer nye løsninger, der gør din hverdag enklere og forhåbentlig også mere bæredygtig.

I takt med stigningen i e-handlen, ser vi også en hurtig udvikling inden for teknologien og digitaliseringen. Antallet af pakker, der bestilles på nettet, er stadig stigende, og vi har brug for at finde nye løsninger for at kunne levere så hurtigt, effektivt og miljøbevidst som muligt. Men hvordan?

I dag findes der allerede flere forskellige leveringsmetoder. Du kan vælge at få din pakke leveret til din hjemmeadresse – uanset om du er hjemme eller ej. Du kan få varen sendt til nærmeste udleveringssted eller en pakkeboks. Men når efterspørgsel stiger yderligere, skal vi kunne følge med og udvikle os med samme fart.

Bring_budbil
Vores investering i elbiler vokser konstant.

Mange taler om, at det næste skridt kan være pakkebokse eller pakkerum direkte tilknyttet den ejendom du bor i. Flere benytter allerede i dag de mange stationære pakkebokse, der blandt andet er placeret i nærheden af boligområder, indkøbscentre, togstationer, netop for at du skal kunne hente, aflevere og returnere din pakke hurtigt. Det skal være nemt, og det skal ske i gåafstand.

Men noget, der længe har været på tapetet – og faktisk allerede testet og nu i brug nogle steder – er droner. Fordelen ved levering med droner er blandt andet, at de er energibesparende og billige. Man mener også, at droner vil give mulighed for hurtige, individuelt tilpassede løsninger, hvor varerne ikke behøver vente på udkørsel, men i stedet hurtigt kan flyttes lageret og direkte hjem til dig. Tanken er, at droner skal være tilgængelige i udkantsområder, hvor der ikke er så meget andet trafik, der kan forstyrre.

En anden automatiseret leveringsmetode er små selvkørende robotkøretøjer. For bare nogle år tilbage blev disse rullende kuber på en halv meter betragtet som ren science fiction, men de vil ifølge mange forskere blive mere og mere almindelige. Præcis som en robotstøvsuger, lærer robotten at navigere og stoppe op ved forhindringer, og når den når frem til sin destination, tager modtageren imod pakken ved at følge vejledningen på en skærm.

Både når det handler om droner og små robotter, er vi allerede i fremtiden. Det sker nu, de udvikles og bliver mere og mere almindelige. Spørgsmålet er i hvilken udstrækning, hvor hurtigt og hvilke alternative løsninger på effektive, automatiserede og miljøbevidst leveringsmetoder vi vil se fremover.

Del artikel