Sådan tiltrækker du Digital Natives til din netbutik

Vi har 2017 undersøgt, hvordan personer under 30 år agerer, når de shopper online. Denne gruppe vokser i antal og er vokset op med mobiltelefonen i lommen. Hvad skal du som netbutik gøre for at tiltrække flere af dem?

Generationen, som er vokset op med internettet, oftest kaldet Digital Natives, er en eftertragtet kundegruppe for netbutikker, fordi de handler mere end andre online. 38 % af dem handler fysiske varer på nettet én eller flere gange om måneden sammenlignet med 30 % for øvrige. Desuden er Digital Natives mere ligeglade med, om netbutikken er dansk eller ej. De shopper mere over grænserne end andre.

Styres af anbefalinger og udtalelser

Det, der virkelig udmærker Digital Natives i Danmark, er, at 7 ud af 10 af dem lader deres købsbeslutning styres af venners og bekendtes anbefalinger og udtalelser. Det handler ikke kun om, hvilke produkter de skal vælge, men også hvilke butikker de skal vælge at handle i. Her gælder det altså om at fokusere på at opbygge relationer og gøre kunderne til dine bedste ambassadører. Det er vigtigt at gøre det enkelt for dem at dele ting, bedømme og skrive udtalelser.

Mobilt og personificeret

Digital Natives er også dem, der driver mobilhandelen fremad. De både søger og køber via mobilen – i betydeligt højere grad end andre. Det er derfor vigtigt at have brugervenlige mobilsider og sikre sig, at det er nemt at finde varer og gennemføre køb med ganske få trin via mobilen. De vil også have, at indhold og tilbud skal være tilpasset specielt til dem. Personificering er nøgleordet.

Prisfølsom gruppe der ikke gider at vente

Digital Natives er utålmodige og vil have levering hurtigere end andre. De er også mindre villige til at skulle ud og hente deres pakke selv. Desværre er de samtidig prisfølsomme og kan tøve med at gennemføre et køb, hvis fragtprisen er for høj.Det positive er, at Digital Natives ofte er villige til at købe mere for at opnå fri fragt. Hele 7 ud af 10 svarer således.

Men en advarselslampe skal dog tændes når det drejer sig om returneringerne. Mange Digital Natives undlader at returnere, selvom de er utilfredse med varen – specielt kvinder. Det er derfor en klar fejlstrategi, mod denne målgruppe, hvis du ikke har en udfyldt returseddel i pakken.

powered by Typeform

Share Article